Taloprojekti: Lastenhuone

torstai 16. kesäkuuta 2016


Talokierroksella kurvataan nyt Vilac-autolla pikkumiehen valtakuntaan.
Minulla oli tarkoitus tehdä postaus lastenhuoneesta samaan tapaan kuin olen muitakin talon huoneita esitellyt, mutta koska lastenhuoneesta löytyy normaalia enemmän yksityiskohtia, niin tämän vähän yleisemmän postauksen lisäksi palaan tällä viikolla vielä pariin huoneen yksityiskohtaan erilliseten postausten kera. Lastenhuoneaiheita tasaisesti toivotaankin, joten tällä viikolla vietetään nyt sitten Kuistin kautta -blogin epävirallista lastenhuoneviikkoa. Viikonhan starttasikin jo suloinen TELLKIDDO-arvonta. Muistakaahan osallistua!
Lastenhuoneen sisustustyyli jatkaa samaa linjaa kuin meidän muussakin kodissa. Tämänkin huoneen väritys on siis muualta tuttua valkoista, mustaa ja harmaata sekä pienenä lisänä myös hieman minttua. Mainittakoon nyt kuitenkin heti alkuun, että toki meilläkin ne värikkäät dublot ja muut lelut lelusäkeistä lattialle kumotaan, ja niin kuuluukin. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että  lastenhuone sisustettaisiin väreillä. Monesti olen tosi kivoja värikkäitäkin lastenhuoneita nähnyt. Tyylilleni uskollisena omassa kodissa silti tykkään, että lastenhuoneessakin yleinen tunnelma on harmoninen, ja tausta ei ole jo valmiiksi levoton. Juttua kun voi lastenhuoneessa silti olla muilla keinoilla. Leikkisyyttä tässä lastenhuoneessa riittää, kun pikkumiehen lempijutut: tiipiit, autot ja eläimet vilistävät kaikki huoneessa sulassa sovussa.
Lastenhuoneen kalustaminen oli tässä tapauksessa helppoa, koska kaikki oli jo olemassa. Toki kiitos tämän sisustusvimmaisen äiti-ihmisen, järjestys on muuttunut jo kolme kertaa. String-hylly hankittiin väliaikaisen kodin keittiöön, mutta luotin että sille löytyy varmasti talostakin paikka, ja olisi löytynyt montakin. String-hyllyä ja tuolia lukuunottamatta kaikki tämän huoneen huonekalut ovat miehen tekemiä, ja kulkeneet matkassa jo monessa kodissa. Tämän kodin mittasuhteisiin ne olisivat muihin huoneisiin olleet liian pieniä, mutta lastenhuoneeseen sopivat hyvin.
Rakkain huonekalu (ehkä koko talossa) on sänky, jonka mies teki pojalle, kun vasta odotimme häntä. Vaikka sängyn kokoa pystyisi kasvattamaan, niin pikkuveli saa sitten myös nukkua tässä sängyssä jossain vaiheessa. Saa nähdä mikä sänky isoveljelle siinä vaiheessa keksitään, mutta toista samanlaista sänkyä mies tuskin enää tässä elämäntilanteessa ehtii tekemään, sillä niin suuritöinen sänky kaikkine taivutettuine päätyineen oli.
Säilytystilaa ei lastenhuoneessa voi olla liikaa. Vaikka välillä lelut seikkailevatkin pitkin huonetta (ja talossa muuallakin), niin periaatteessa kaikelle on silti paikkansa. Tavallaan haaveilen kaiken miljoonatavaran sisäänsä vetävästä monilokeroisesta lipastosta, mutta tämänhetkiselle lelumäärälle tämä säilytystila on kuitenkin ihan riittävä, ja ehkä sitten kun tilaa ei enää ole, on ennemminkin aika karsia. Nyt miehen tekemässä kaapissa on kirjat. Dublot, junarata ja pikkuautot ovat isoissa LEGO-boxeissa ja pehmolelut nallesäkissä* sekä muut lelut Ferm livingin half moon -säkissä. Leluilla on kiva myös sisustaa, joten osa leluista on esillä hyllyillä ja tasoilla.Valaisin on kulkenut pojanhuoneessa hänen ensimmäisestä huoneestaan asti, ja sopii tännekin, kun betonimainen pinta toistuu talossa muutenkin. Maton hankin jo talon rakentamisvaiheessa design marketista, kun se hyvään hintaan tuli vastaan. Olin ajatellut sen ihan toiseen tilaan, mutta kun kokeilin sitä tuohon, niin siihen se jäi. Kun tapetti laitettiin seinälle, niin ensin mietin, että onkohan kokonaisuus liian levoton. En tiedä mitä te tykkäätte, mutta minusta muuten hillityssä kokonaisuudessa kuvioiloittelu salittakoon, varsinkin kun molemmissa on samaa inkkarihenkeä. Tiipii-juttuihin palaankin vielä ihan erikseen.

*Lelusäkki saatu blogiyhteistyössä Zico´s homen kanssa

9 kommenttia:

 1. Olen salaa vähän kade - meillä ollaan jo 3v asti haluttu vaikuttaa sisustusratkaisuihin.. Eivätkä ehkä oikein ole mamman mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas 3-vuotiaanako se alkaa. :D Toisaalta kyllä meilläkin jo tarmokkaasti tavaroita järjestellään ja hoetaan samalla "Tämä tähän!" :D Täytyy siis ottaa vielä ilo irti siitä, että äidilläkin on jotain vaikuttamisen mahdollisuuksia. ;) Saa nähdä sitten kiinnostaako meillä lapsia sisustaminen vaiko eikö, ja millaiseksi heidän sisustusmakunsa aikanaan muodostuu.

   Poista
 2. En ymmärrä :( Lapsen kehityksenkin kannalta värit ovat tärkeitä. Mikä ajattelutapa on istuttaa lapsi ympäröivään sisustukseen? Tämä nykyään vallitseva täysin väritön elämä on niin hullua... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelemme selvästi asioista hieman eritavalla ja sehän on vain rikkaus. Koska jätit kommentin, niin oletan, että toivot että avaan omaa näkemystäni, vaikka kommenttisi ei varsinaisesti kysymystä sisältänytkään.
   Ihan alkuun haluan korostaa, että tässä postauksessani käsittelin lastenhuonetta ja sisustamista. Jos esittelen blogissani lastenhuoneen, se ei ole lapseni esittely, eikä kerro lapsestani kuin jotain satunnaista, kuten että hän tykkää eläimistä ja autoista. Samoin se, että käytän sisustuksessa hillittyjä luonnonsävyjä, kertoo sisustusmieltymyksistäni, ei suoraa elämästäni. Elämästänikin toki myös täällä blogissa aina joskus jotain kerron, vaikka blogi keskittyykin asioiden visuaaliseen puoleen.
   Sen verran voin tässä kohtaa elämästänikin kertoa, että olen ammatiltani teatteripedagogi, joten taidekasvatus on erityisosaamisaluettani. Lapseni siis tuskin tulevat kärsimään luovuuden ja virikkeiden puutteesta, vaikka yleinen väritys kodissamme ei olisikaan kaikenkirjava. Uskon, että elämään tuovat pääasiallista sisältöä jotkin aivan muut asiat kuin sisustusvalinnat.
   Lapseni maailma ei ole väritön, vaikka kodissamme pääasiassa käytettäisiinkin harmonisia ja hillittyjä sävyjä. Virikkeitä ja värejä nykypäivänä kodin ulkopuolisesta maailmasta tulee niin paljon, että rauhallinen kotiympäristö ei ole minusta mikään synti.
   Kyllä meilläkin väriä esimerkiksi leluista pojan huoneeseen (ja muuallekin kotiin) tulee. Värikäs tilpehööri, muovailuvahat, värikynät, askartelutavarat jne... nyt vain säilytetään leikkien välissä lelukoreissa ja laatikoissa. Kuten myös jo tämän postauksen alussa sanoin, itselläni ei ole mitään värejä ja värikkäitä lastenhuoneita vastaan. Itse olen taiteilijana varmasti vain tavallista herkempi aistikokemuksille ja impulsseille. Vaikka huvikumpumainen ympäristö väliaikaisesti hauska olisikin, niin kaipaan ympärilleni harmoniaa, joka rauhoittaa mieltä ja luonnettani. Samoja piireitä olen huomannut pojassanikin, mutta nähtäväksi jää millaiseksi hänen oma sisustusmakunsa muodostuu, vai kiinnostaako häntä asia ollenkaan.
   Haluan lopuksi vielä sanoa, että asioiden kokeminen on aina yksilöllistä, ja toisen ihmisen ymmärtäminen on usein halusta kiinni. Ihmiset kokevat värit eritavoilla. Se, että hillityt sävyt kotien sisustuksessa ovat suosittuja kertoo minusta muoti-ilmiön sijaan (tai ainakin lisäksi) siitä, että kyseiset ihmiset kokevat hillityt sävyt miellyttäviksi, kun niitä kerran käyttävät. Ne jotka kaipaavat ympärilleen ja kotiinsa värejä kokevat sellaisen ympäristön miellyttäväksi. Kukin siis tyylillään. Aurinkoista ja kokemusrikasta kesää!

   Poista
 3. Näkyykö tuossa matossa valmistajan nimi? Aivan ihana on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ollut kiva matto. :) Matto on House Doctorin Block matto, ja siitä on olemassa myös muita kokoja.

   Poista
 4. Aivan ihana lastenhuone ja niin hienot huonekalut! Onpa miehesi taitava! Tykkään erityisen paljon myös vastauksestasi toiseen kommenttiin :) Harmittaa kovasti muiden arvostelijat! Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) On se kyllä kiva, että mieheltä löytyy tällaista taitoa. Ehkä taas syntyy jotain, kun talo on valmis. Niin ja vastauksestani toiseen kommenttiin. Kaikilla saa toki olla mielipiteensä ja asiallisesti vastakkaisenkin mielipiteensä saa täällä toki myös kertoa. Kaikkia ei voi miellyttää, joten täytyy vain tehdä asioita niin kuin ne itsestä tuntuu hyvältä. Oikein ihanaa kesää!

   Poista
 5. Ihana huone ja ihana blogi! Sadepäivän aamuna eksyin lueskelemaan :) Kiitos inspiroivista & kauniista kuvista! Mukavia kesäpäiviä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!