Uuden kodin valkoinen keittiö

perjantai 20. toukokuuta 2016


Minulla alkoi kesäloma ja koska mitään sovittua ei ollut, niin lähdimme alkuviikosta pikkumiehen kanssa ex tempore reissuun Etelä-Pohjanmaalle. Sillä välin, kun me olemme sukulaisten luona vielä viikonlopunkin, niin täällä blogissa talokierros jatkuu... 
Suunnitelmat keittiöstä näittekin aikoinaan täällä, ja nyt olisi sitten valmiin keittiön vuoro. ...tai no... Aamiaiskaappi ei ole vielä sisältä valmis, mutta ulkoisesti keittiö alkaa kuitenkin näyttää siltä millaiseksi sen jo haaveissani kuvittelin. Sisustukselliset yksityiskohdat ja pientavarat seilaavat myös vielä paikasta toiseen, mutta niinpä ne meillä sisustusvimmaisilla taitavat aina tehdä.


Tyylillisesti tavoittelimme keittiössä samaa linjaa kuin talossa muutenkin; valoisaa, vaaleaa, linjakasta ja avaraa. Näillä ajatuksilla päätimme luottaa Tanskalaiseen muotoiluun ja HTH keittiö oli valintamme. Yhdessä Sisustus coco -blogistakin tutun Sannan kanssa suunnittelimme meidän unelmien keittiön. Koska keittö on samaa suurta tilaa ruokailutilan ja olohuoneen kanssa, niin halusin, että keittiö olisi ikään kuin huonemainen. Tätä ajatellen ovimalliksi valikoitui vähäeleinen moderni ja aikaa kestävä mattavalkoinen malli.


Ilmavuutta keittiöön saattiin erityisesti sillä, että keittiössä ei ole yläkaappeja. Takaseinälle alakaappien (tai paremminkin laatikoiden) ja pitkän vaakasuuntaisen ikkunan lisäksi päätyi vain Artemiden Tolomeo -seinävalaisimet. Näin kesällä ikkunoista tulee luonnonvaloa läpi vuorokauden, mutta kun pimeää aikaakin riittää, niin silloin hyvä suunnattava työvalo on tarpeen.


Yläkaapiton ratkaisu oli mahdollinen, koska pitkä "kelluva" kaapisto vetää sisäänsä yllättävän paljon astioita. Jossain kohtaa tälle seinälle hahmoteltiin kattoon asti olevaa kaapistoa, mutta tämä ratkaisu on jälleen avarampi, ja nyt kaapiston päälle voi laittaa jotain. Työn alla oleva aamiaiskaappi kätkeytyy tämän kaapiston päähän, ja palaan siihenkin, kunhan se valmistuu.Aiemmissakin kodeissamme on ollut saareke, ja siihen päädyttiin nytkin. Joku haluaa pitää keittiön sivummalla, mutta itse tykkään, että kokkailla voi yhteydessä ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Keittiö pysyy itselläni näin myös siistimpänä, kun tiskivuoria ei voi piilotella toisessa huoneessa.  
Keittiön huonekorkeus on 2m 85cm, joten katosta laskeva liesituulettimen putki olisi ollut turhan hallitseva. Tila pysyi avoimena, kun liesituuletin on tasosta nouseva. Yhdessäkään aiemmassa asunnossamme saarekeen ääreen ei ole mahtumaan istumapaikkoja. Nyt saimme totetutettua tuon haaveen, ja varsinkin ikkunanpuoleisella saarekkeen kulmalla onkin tullut istuskeltua jo paljon. Tuoleja kun rakastan, niin mielessäni oli heti kirkas visio siitä, mitkä tuolit saarekkeen ääressä näkisin. Olin Hayn hee-baarituoleista maininnut ystävälleni, ja hänen tori.fi bongauksensa ansiosta kyseiset tuolit löysivät hyvään hintaan tiensä meille. Kunto näissä metallisissa tuoleissa oli ihan kuin uusissa. Saarekkeen ääreen mahtuisi kolmaskin samanlainen, mutta näin taitaa olla ilmavampi. Isommalla porukalla istutaan sitten kuitenkin ruokapöydän ääressä.
Ruokailutilan kohtaan palaankin sitten jossain vaiheessa myöhemmin. Nyt käytössä on väliaikainen pöytä, joka siirtyy myöhemmin työhuoneeseen. Miehellä on tarkoitus tehdä itse uusi keittiönpöytä ja Eamesin DSW-tuolejakin tarvitsisimme sitten sen ääreen pari lisää.


Jo vanhan kodin keittiössä totesimme kivikomposiitin niin toimivaksi tasomateriaaliksi, että en enää muuta osannut taloonkaan kuvitella. Mustaan tasoon verrattuna tämä sävy on helpompi. Marmorimaisten juonteiden ansiosta pinta on armollinen. Pöly ja tahrat eivät näy siinä ollenkaan samalla tavalla. Aidon marmorin huokoisuus ei olisi meillä toiminut, mutta tässä vaihtoehdossa saimme saman ulkonäön lapsiperheen elämänmenon kestävässä muodossa. Tilasimme Carrara kivikomposiittitasot ja asennuksen Hansakivestä Virosta. Mittaus- ja asennustyö oli tarkkaa ja hinta paljon edullisempi kuin Suomessa olisi ollut.
Kokovalkoisessa keittiössä tiskikone ja kylmälaitteet halutiin kokonaan kaappien ovien taakse piiloon. Muut laitteet hankittiin valkoisina ja integroitiin kaikki saarekkeeseen, niin että näkymä ruokailutilaan ja olohuoneeseen säilyy siistinä ja rauhallisena.
Kaiken kaikkiaan olemme nauttineet uudesta keittiöstä.

17 kommenttia:

 1. Ihana keittiö! Ihailen aina englantilaisissa kodeissa tuota, että tiskipöytä on ikkunan alla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Ikkuna on kyllä yksi omistakin lemppariasioista tässä keittittössä. Vaikka maisema omaan pihaan ei vielä ole järin viehättävä, niin onneksi aidan yli näkyy naapurin upeasti kukkivat omenapuut. :)

   Poista
 2. Onpa kivan ilmavan ja väljän näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt kun vihdoin on tilaa, niin täytyy nauttia ilmavuudesta.

   Poista
 3. Oletteko hankkineet viinikaapin viinikaappikauppa.fi:stä ? Onkonvalkoinen sama valkoinen kuin valkoisissa kodinkoneissa ? Meillä tätä kovasti mietitty, että sopiiko vierekkäin uunin ja mikron kanssa eli onko sama valkoinen sävy ?
  T. Mariina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sieltä on viinikaappi hankittu. Uuni ja mikro ovat keittiössämme Boschin ja viinikaapin sävy on kyllä todella lähellä niiden sävyä, vaikka ei samaa merkkiä olekaan. Jännitin samaa asiaa, kun teimme tilauksen, mutta onneksi siis ihan turhaan.

   Poista
  2. Kiitos Heidi! Nyt sitten pitää laittaa tilaukseen, toivottavasti väri mätsää myös, kun tulevat vierekkäin.

   Poista
 4. Kaunis kiitos vielä, että sain olla mukana suunnittelemassa kanssanne upean kotinne uutta keittiötä <3

  VastaaPoista
 5. Ihanan raikas keittiö! Suosikkeina leijuva kaappi, Tolomeot, ikkuna ja aamiaiskaappi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja! :) Nyt oli ihana toteuttaa sellaisia haaveita, joitka aiemmissa remonteissa eivät ole olleet mahdollisia.

   Poista
 6. Aivan ihana keittiö! Tykkään kaikista valinnoista ja valkoiset kaapit vaan ovat aina klassisen kauniit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt näkee kyllä upeita mustiakin keittiöratkaisuja, mutta niin itsekin ajattelin, että valkoinen on valkoinen, ajaton ratkaisu.

   Poista
 7. Ihana keittiö ja paljon samoja juttuja, kuin meidän keittiössä; yläkaapittomuus, Tolomeot, saarekkeesta nouseva liesituuletin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyviä valintoja ollaan sitten tehty molemmat! ;) Pian pääsette tekin nauttimaan uuden kodin keittiöstä ja koko uudesta kodista.

   Poista
 8. Tämä uusi kotinne on niin kaunis ja inspiroiva! Innoissani odottelen loppujakin kuvia kodista ja sitä, millaiseksi sisustus lopulta muotoutuu. :) Tuo seinäkaappiseinä on loistoidea! Ilmava ja elegantti, mutta mahduttaa sisäänsä ison määrän tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina kiva kuulla, että omat valinnat ja sisustaminen insproivat muitakin. :) Talokierros ja huoneiden sistustaminen jatkuvat. Kiva, että seurailet ja kiitos ihanasta kommentista! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!