Kirsikkapuistossa äitienpäivänä

tiistai 10. toukokuuta 2016
Koneella odottelisi työn alla postauksia niin uuden kodin keittiöstä kuin pikkumiehen kevätlookista (vaikka nyt saisi kirjoitella jo kesälookista), mutta kirsikankukat ja äitienpäivätunnelmointi kiilasivat nyt muiden aiheiden edelle. Toiveeni äitienpäiväksi oli, että tekisimme Helsingissä pienen kierroksen ihastelemassa juuri nyt niin kauniisti kukkivia puita.

Toive toteutui ja sain viettää rakkaimpien kanssa päivän ensin magnolian kukkia nuuhkien ja sitten kirsikankukkien alla. Tuskin maltan kuvia upeasti kukkivasta magnoliapuustakaan koneella pitkään hillota, mutta magnoliaetapin kohdalla poika nukkui vielä päikkäreitään, joten äitienpäivätunnelma tallentui erityisesti näihin kirsikkapuutarhakuviin, kun pikkumieskin oli jo hereillä.

Kevät on ollut aina lempivuodenaikani. Kaikki se lupaus mikä heräävässä luonnossa on, kun koko kesä on vasta edessä ja ihmisetkin ovat talven jälkeen sosiaalisempia. Omassa puutarhassamme ei vielä tänä keväänä ole kuin kiviä ja hiekkaista savikkoa, joten tällaiseen paikkaan päästessäni todella nautin.
Olemme käyneet Roihuvuoren japanilaisessa puutarhassa kirsikkapuiden kukkimisen aikaan muutamana vuonna. Tänä vuonna kirsikankukat olivat ehkä kauniimmat kuin koskaan. En tiedä johtuiko se kesäisestä aurinkoisesta säästä vai kukkimisen vaiheesta, mutta kukkien sävy tuntui erilaiselta, jotenkin hennomman vaaleanpunaiselta.
Japani-ikävähän tästä näystä aina iskee, vaikka aikoinaan matkamme Japaniin ei ajoittunutkaan sakuran aikaan. Japanilaisten tajua estetiikalle ei unohda koskaan, ja sitä ikävöi aika ajoin.  Autenttinen hanami olisi kyllä upeaa joskus päästä Japaniin kokemaan. Roihuvuoren hanami-juhla on virallisesti tulevana sunnuntaina. En taida tänäkään vuonna ehtiä juuri silloin paikalle, vaikka tuo juhla ihan näin Suomessakin olisi joskus kiinnostava kokea.


Pikkumiehen kanssa olimme kirsikkapuistossa nyt toisen kerran. Instagramin puolella jaoin kuvan, jossa rinnakkain ovat sekä viime vuonna että tänä vuonna samassa kohtaa otetut kuvat. Tästä taita tulee perinne; äitienpäiväkuva joka kevät saman kirsikkapuun alla. Kahdenkin vuoden kuvaparista on jo hauska katsoa miten poika on muuttunut ...ja äitikin. Viime vuonna poika oli vielä niin pikkuinen, ja nyt vuoden 2016 kuvaan tallentui jo 2-vuotias ja äidin masussa pikkuinen sisaruskin kasvamassa.

4 kommenttia:

 1. Meidän on niin pitänyt käydä tuolla, tällä viikolla ois ihan pakko, ennen kun kukat kukkineet. Ihania kuvia ja ihana perinne <3 soitetaan ja nähdään pian :)
  hali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menkää ihmeessä käymään, siellä on niin kaunista! Ollaan tosiaan yhteyksissä! :) Hali <3

   Poista
 2. Oi miten kauniit kuvat :-) Ehdin asua Helsingissä yli kymmenen vuotta, enkä koskaan käynyt tuolla! Onneksi meillä oli siellä asuessa ihan viereisellä kadulla myös todella kauniit kirsikkapuut ja niitä saatiin ihailla keväisin. Nyt on omassa pihassa pieni taimi kasvamassa, se tekin ensimmäiset kolme kukkaansakin jo nyt ekana keväänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa pihassa kukkiva (vaikka ensin vain kolmella kukalla) kirsikkapuu kuulostaa niin ihanalta. Into pihan laittaiseen kasvoi kyllä tuolla, kun vain olisi aikaa. No jossain vaiheessa sitten. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!