Joululukalenteri 2015: 1. viikko

sunnuntai 6. joulukuuta 2015


Instagramin puolella joulukalenterin luukkuja on auennut jo kuusi, ja nyt on joulukuun ensimmäisen viikon ja kollaasin aika täällä bloginkin puolella. Joulukalenterinluukut löytyvät instasta hästägin #kuistinkauttajoulukalenteri2015 alta.

1. 
Joulukuu alkoi adventtikynttilöillä. Tänä vuonna adventtikynttilät löysivät paikkansa lasisesta vitriinistä, jonka hankin syksyllä Habitare -messuilta. Numerot ovat monta vuotta vanhat, ja tiedän jo pakata ne joulukoristelaatikon päällimmäiseksi, koska niitä tarvitaan aina ensimmäisenä.

2. 
Joulufiilistelyyni kuulluu glögi-hetket. Blossa-glögi on aina testattava. Ensimmäisellä siemauksella en vielä oikein osannut päättää mitä mieltä olen tämän vuoden mausta, mutta hetken makusteltua teen ystävänä pidin Earl Grey -mausta. Blossa-pullot ovat joka vuosi kauniita. Vuoden 2012 mustavalkoinen pullo oli tietysti erityisesti mieleeni, mutta tämän vuotinenkin on kyllä kaunis.

3. 
En ole vielä päättänyt tuleeko meille tänne väliaikaiseen kotiin joulukuusta. Veikkaan, että pikkumies kaataisi sen ainakin muutaman kerran. Toisaalta ehkä olisi parempi harjoitella kotona kuusen kohtelua ennen kuin menemme sukulaisten luo, ja pikkumies riepottaa sukulaisten kuusista koristeet ja neulaset alas. Saa nähdä, onneksi joulupalloja voi laittaa koristeeksi muuallekin.

4.
Kuten jo kirjoittelinkin, kävimme viikolla Porvoossa tunnelmoimassa joulua (klik). Putiikkien edustat olivat kauniita ja kiinnitin erityisesti huomiota moniin kauniisiin joulukransseihin.

5.
Joulukukista valkoinen amaryllis on ehdoton suosikkini. Suuri valkoinen kukka on yhtä aikaa yksinkertainen ja näyttävä. En löytänyt kaapeista sopivan kokoista suojaruukku, mutta kiepsautin muoviruukun ympärille valkoista silkkipaperia, ja kiinnitin sen mustalla satiininauhalla. Jouduin jo katkaisemaan kukan leikkokukaksi, kun varsi alkoi kummasti taittua. Ehdin jo ihmetelläkin, miten amarylliksessä on vain yksi varsi ja yksi kukka, mutta mullasta nousee nyt jo kaksi uutta vartta, ja katkaistuunkin varteen on aukeamassa uusia kukintoja.
Enemmän ihmeteltävää onkin oikestaan minun tapauksessani siinä, että joku kasvi viihtyy hoidossani, ja vieläpä tässä pimeydessä. 
  
6. 
Itsenäisyyspäivän ja toisen adventin kunniaksi pöydällä palaa tänään kaksi kynttilää. Ei ihan perinteisen väriset itsenäisyyspäivänkynttilät, mutta ajavat asian. Nuo hopeat minttusuklaalakritsit on muuten tämän joulun lemppariherkkuni. Herkuttelua tänään luvassa muutenkin, kun leivomme perinteiset itsenäisyyspäivän joulupiparit.

2 kommenttia:

  1. Kiitos samoin! ...vaikka vastaus tuleekin nyt näin myöhässä. Joulukiireitä, joulukiireitä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!