TALOPROJEKTI: Mitä raksalle nyt kuuluu?

sunnuntai 25. lokakuuta 2015


Raksalla ei olla täällä blogissa käytykään, sitten elokuun talopystytyksen. Ajattelin, että nyt olisi jo korkea aika kurkata mitä raksalle kuuluu. Lähes kaikki tutut ja sukulaiset kysyvät aina ensimmäisenä samaa: "No koskas te muuttamaan pääsette?" Talon valmistumisaikataulua on vaikea arvioida, mutta kyllähän tuo itsellekin on olennainen kysymys. Alunperin halusimme laittaa muutolle jonkin tavoitteen, sillä tavalla kevyesti, että maailma ei kaadu jos siihen ei päästäisikään. Muuton ajankohdaksi ajattelimme silloin pääsiäistä. Tähän mennessä asiat ovat edenneet niin jouhevasti, että on jopa mahdollista, että muutto olisi aikaisemmin. Ei nyt silti sentään jouluksi kotiin, mutta ehkä helmikuussa, saa nähdä. 


Talo saatiin maalattua ulkoapäin jokunen viikko sitten. Toinen kerros sitten joskus ensi kesänä, mutta silti talosta tuli heti jotenkin valmiimman näköinen, kun se sai valkoisen värinsä.


Isot ikkunat ovat olennainen asia talossamme. Talotoimittajan valintaan vaikutti esimerkiksi se, että halusimme ikkunoiden alkavan lattiatasosta, eikä esimerkiksi 10cm ylempää. Tuo yllä oleva kuva on työhuoneesta, jonka 2,5m korkeasta ikkunasta näkyy minusta niin kauniisti lähes pystysuora kallio, johon tonttimme rajaantuu. Jos pystytte tämän kuvan kohdalla kuvitelemaan tuon raksarojun pois, niin se ehkä onnistuu tulevienkin kuvien kohdalla. Rojua nimittäin nyt vain on, vaikka minäkin olen parina viikonloppuna ollut tontilla siivoamassa.Tuossa yllä on meidän sisääntulomme. Pitkälle seinälle tulee eteisen kaapit ja oikealla on ovet niin kodinhoitohuoneeseen kuin alakerran vessaan. Tai jos tarkkoja ollaan, niin vasta oviaukot, mutta kyllä ne ovetkin joskus siihen ilmestyy, kunhan joku ehtisi ne vielä valitakin. Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat siis yhtä tilaa. Ylempi kuva on otettu tulevan saarekkeen paikalta kohti ruokailutilaa ja olohuonetta. Ylemmässä kuvassa on vasta hormi, mutta alemassa jo takkakin. Rakastan jo nyt tuota kulmatakkaa, joka aukeaa myös ruokailutilan ja keittiön suuntaan. Takan kuoret toki vielä puuttuvat, mutta tuli kuitenkin on lämmittänyt taloa jo pari viikkoa. Maalämmön kanssa emme tarvitse varaavaa takkaa, vaan tästä kiertoilmatakasta lämmön saa nopeasti huonetilaan. Olohuone tullee olemaan kahden kerroksen korkuinen, mutta nyt puolessa välissä on vielä sisäkaton rakentamista helpottava rakennelma. Tästä näkee miltä korkea tila näyttää portaiden suunnasta ilman väliaikaisrakennelmaa. 


Keittiön suuntaan katsottuna tarvitaan myös vielä aika paljon mielikuvitusta. Tuo takana oleva vaakaikkuna tule olemaan keittiön välitila. Keittiön kohdalla ikkunat ovat myös ovet, joista kuljetaan terassille. Keittiösuunnitelmat alkavat olla pian valmiita, ja palaan niihin sitten kuvien kanssa. 


Mies on itse tehnyt talon portaat. Kaiteet puuttuvat vielä, mutta kaikki aikanaan. Vaikka tuo vanerikin tavallaan voisi olla hieno, niin se ei kuitenkaan ole meidän juttu. Portaat on siis tarkoitus päällystää. Materiaali tulee todennäköisesti olemaan valkoinen mikrosementti.Nyt, kun ylös vie portaat eikä huterat tikaat, niin pikkumieskin pääsi ensimmäisen kerran tutustumaan omaan huoneeseensa. Tyhjän huoneen sijaan poikaa kiinnosti enemmän maisemat. 


Melkein kaikki talon seinät on nyt levytetty ja kattojenkin levytys on jo aloitettu. Odotan malttamattomana sitä vaihetta, kun vihdoin alkaa tulla valmista pintaa. Lisää kuvia raksalta alkaakin sitten varmasti sadella.

12 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta jo nyt! Mukavia hetkiä rakennusprojektin parissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyyhän tässä vielä mielikuvitusta käyttä, mutta uskon, että loputuloksessa visio lopulta toteutuu.

   Poista
 2. Mä en kestä, teille on tulossa niin upea talo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Vaikka tämä projekti on hyvin edennytkin, niin välillä tietysti ajattelee, että kaikkeen sitä ryhtyy. :D Sitten täytyy vain aina palauttaa visio kirkkaaksi mieleen, ja uskoa siihen. :)

   Poista
 3. Hei mua kiinnostais tietää, että miten ootte varautunu pesemään nuo kaikki ikkunat? Itekin haluaisin korkeat ja isot ikkunat seuraavaan taloon. Mutta en todellakaan jaksa ajatella nosturin vuokrausta kaks kertaa vuodessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kkunoita on talossa tosiaan paljon. Esteetikko olen välillä ollut ihan yllättynyt, miten monet ovat ihan kauhistelleet tulevaa ikkunanpesua. Meillä ikkunat pestään pari kertaa vuodessa, eikä joka viikkosiivouksen yhteydessä (niitäkin ihmisiä tiedän). Tähän rakennusurakkaan verrattuna ikkunanapesu tuntuu pikkujutulta, mutta voi toki olla, että kiroilen jo muutosiivouksen yhteydessä ikkunoita pestessäni. Kaikkiin talon ikkunoihin ylettyy tikkailla, ja joitakin kiinteitä ikkunoita lukuunottamatta kaikki ikkunat aukeavat sisälle. Onhan sitä nykyään onneksi myös ikkunanpesufirmoja, jotka ei enää kotitalousvähennyksen jälkeen maksa paljon, jos urakka tuntuu joskus liian suurelta. Enemmän olenkin huolissani siitä, miten paljon enemmän siivottavaa talossa yleisesti muuten on. Olenkin jo kirjoittanut joulupukille: "Rakas Joulupukki toivoisin tänä vuonna robotti-imuria, ikkunanpesu- tai siivouslahjakorttia, tai tehokasta rakettireppua." :D

   Poista
 4. Siitä tulee niin ihana <3
  Onneksi ammattitaitoisia ikkunanpesu firmoja on edullisesti tarjolla. Meilläkin käy sellainen kerran vuodessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon, varsinkinkin keittiöstä ;) Täytyypä muistaa kysäistä sulta ikkunanpesufirman yhteystiedot. :)

   Poista
 5. Upea näköinen talo! Ja nuo ikkunat, ne on niin ihanat! :)
  -Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ikkunat on itsellekin yksi lempparijutuista meidän talossa.

   Poista
 6. Upealta näyttää tuleva kotinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Pitkä odotus, mutta eiköhän se sitten muuttopäivänä palkita.

   Poista

Kiitos kommentistasi!