Pionit ystävän puutarhasta

tiistai 14. heinäkuuta 2015


Ystävälläni on aivan kauhea ongelma, kun hänen puutarhassaan kasvaa liikaa pioneja. 
...siis liikaa pioneja? HEP! Vapaaehtoinen ilmoittautuu! Pakon edessä on uhrauduttava ja autettava ystävää hädässä, eikö niin?
Ei tarvinnut siis montaa kertaa kutsua, kun jo olin paikalla. Sain mukaani tämän aikamoisen kimpun valkoisia ja puuterisen vaaleanpunaisia pioneja, eikä meidän harvennustyö edes juuri näkynyt missään. Ajoitukseni oli tällä kertaa täydellinen, sillä heti kun me olimme lähteneet, oli alkanut vesisade. Eihän vesisade nyt muuten olisi niin katastrofi, mutta koska pionikausi alkaa olla jo lopuillaan, eivät auenneet kukat enää kestä kovin kovaa kohtelua. Kerrankin ajoitus oli oikea, ja minä ehdin saada nämä kauniit kukat.
Kimppu löysi lopulta paikkansa tuolta HAY:n tarjotinpöydältä. Kutsun sitä äidin alttariksi, koska se on minulle lähes pyhä paikka, koska se on lähes ainoa paikka, johon voin astetelmiani loihtia. Pöydän edessä on yleensä rahi, niin että pienet kädet eivät ulottu sinne. Sain muuten vihdoin tuon maalaukseni kehyksiin, eihän siinä mennyt kuin neljä kuukautta. Neljä kuukautta olen myös suunnitellut tarttuvani uudelleen siveltimeen, mutta niin vain viikot ja kuukaudet ovat menneet. Ehkä tässä joku ilta voisin koittaa syntyykö mitään.

Kiitos vielä pionipuutarhurille kimpusta!

5 kommenttia:

 1. Mä niin odotan, että omassakin puutarhassa olisi LIIKAA pioneja. :D Tosi kyllä tästä ekastakin kukinnasta laitoin äidin matkaan pari kukkaa. Ovat niin kauniita, että niillä haluaa ilahduttaa muitakin. Aurinkoista viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitisi oli varmasti iloinen, että hänkin sai pioneistasi iloa. :) Aurinkoista viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 2. Onpa kaunis herkkä sävy noissa pioneissa! Ja kaunista muutenkin <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!