1-vuotissynttärien tunnelmia ja tarjoilut

perjantai 13. maaliskuuta 2015











Pikkumiehen 1-vuotissynttäreillä oli tarjolla toki muutakin kuin eilen nähty autokakku. Suolaiset tarjottavat olivat välimerellisiä makuja; feta-lihapullia, focacciaa, tsatsikia ja kreikkalaista salaattia.
Makeita tarjottavia oli kakun lisäksi perinteiset mokkapalat.
Pistimme myös pystyyn jätskibaarin. Isot vanilijajätskirasiat ja paljon erilaisia strosseleitä ja karkkeja, joista jokainen sai koota mieleisensä jäätelöannoksen. Lapsille tein vielä kylmät kaakaot lasipulloihin. Paperipillin ympärille laitoin jokaiseen valkosuklaaseen ja nomparelleihin kastetun minidonitsin.
Juhlien ainoaksi pikkuprobleemaksi muodostui se, että itse juhlien sankari väsähti melkein heti, kun juhlat vasta alkoivat. Päikkärit ulkona tekivät hänelle terää, ja taas jaksoi aukoa paketteja ja leikkiä vieraiden kanssa. Äitini ja veljen vaimo lasten kanssa tulivat meille jo to:na juhlien alla. Nuo kaksi naista (ja toki pikkumiehen serkkutytötkin) olivat suureksi avuksi juhlavalmisteluissa. Kiitos vielä heille avusta ja kaikille vieraille mukavasta juhlatunnelmasta! Kaiken kaikkiaan nämä ensimmäiset synttärit olivat kyllä mukavat juhlat ja niitä oli kiva järjestää. Joko saa ryhtyä suunnitelemaan 2-vuotissynttäreitä? ;)

8 kommenttia:

  1. Aivan ihanat juhlat ja tarjottavat. Näistä saa itselleen mukavia ideoita tulevaa varten :)

    VastaaPoista
  2. Vitsit mä kans tykkään näistä juhlatarjoilupostauksista, joita on nyt ollu mukavasti "esillä" eriblogeissa... Itse ainakin saan tosi paljon insistä juurikin tämmöisistä tällä hetkellä, kun ollaan vastasyntyneen kanssa kotiuduttu ja vieraita on käynyt tiuhempaan tahtiin ja toki kastejuhliakin silmällä pitäen! Jätskibaari on ihana idea lastenkutsuille ja sopii hyvin aikuisempaankin makuun ja vitsit olin ihan unohtanut tuon donitsi-lasipullo idean, jota varten tilasin pikkudonitsivuuankin jo viime kesänä, mutta täydin oli jäänyt vuoka unholaan :-) Kiitti siis tämänkin idean mieleenpalauttamisesta!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea paljon, siitä se lähtee! ❤️ Vauvavuosi menee niin nopeasti. Maaliskuussa tuntuu tosiaan olevan paljon synttäreitä ja muita juhlia. Kiva, että meidän pojan juhlista on inspirastiota muillekin. Vauvantuoksuisia ja keväisiä päiviä sinne! :)

      Poista
  3. Onpa mielettömän herkullisen näköinen pöytä! Kakku on todella suloinen. Taidat olla aika haka keittiössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlista kyllä innostun, niiden järjestäminen on kivaa, mutta en kyllä todellakaan ole mikään hyvä kokki. "Suklaalla ei voi epäonnistua" siinä on mun motto :D

      Poista
  4. Hei! Ihania kuvia synttäristä! Yhdessä kuvassa näkyy juuri sellaiset mokkapalat, joita haluaisin leipoa, mutta se täydellinen resepti puuttuu. Saisiko sinulta sellaisen? :) Muutoinkin ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En enää muista mistä juuri noiden mokkapalojen ohje alunperin on mutta tässä se:
      MOKKAPALAT:
      Ainekset
      24 palaa
      200 g margariinia
      4 kananmunaa
      2,5 dl sokeria
      4 dl vehnäjauhoja
      4 rkl kaakaojauhetta
      2 tl leivinjauhetta
      1,5 dl maitoa
      Kuorrutus
      4 rkl vahvaa kahvia
      75 g margariinia sulatettuna
      5 dl tomusokeria
      2 rkl kaakaojauhetta
      Pinnalle
      nonparelleja
      Ohjeet

      Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Taittele pellillä leivinpaperin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Levitä taikina paperille. Paista 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia.

      Nosta uunipelti 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.---

      Poista

Kiitos kommentistasi!