DIY: Paljettihame

maanantai 13. lokakuuta 2014



Täällä on tänään pitkästä aikaa kaivettu ompelukone esille. Tämä mamma on nimittäin saanut jostain päähänsä, että pakko saada paljettihame. En edes tiedä, missä kotona vauvan kanssa päivänsä viettävä mami voisi käyttää paljettihametta. Täytyy ehkä itse järjestää juhlat paljettihameen kunniaksi, koska edes yksiäkään pikkujouluja ei ainakaan vielä ole tiedossa. Jotain bling blingiä sitä silti täytyy kotiäidin elämässäkin olla. Ainakin jouluna ja uutena vuotena aion ihan varmasti pyörähdellä tämä hame päälläni.
Olen jo ainakin viime talvesta asti tallennellut paljettihamekuvia pinterestiin, ja kulkenut kaupoissa silmät etsien kimallusta. Paljettitoppeja tuntuu varsinkin näin syksyllä kyllä löytyvän, mutta vain yksi paljettihame on tullut vastaan. Se oli sinertävänmusta, eikä ihan vastannut mielikuvaani.
Jos ei paljettihametta löydy kaupasta, niin sittenhän se täytyy tehdä itse. Kankaan hankin joskus viime viikolla, ja ai että olisi polttellut heti päästä ompelemaan. Sunnuntaina iskä lähti vaunuttelemaan pikkumiestä, ja tajusin tilaisuuteni tulleen. Kaivoin kankaan ja ompelukoneen heti innoissani esiin, ja ryhdyin hommiin. Ehdin jo luulla, että tänä syksynä käsityövimmaa ei tulekkaan, mutta toisin kävi. Rakastan käsitöitä ja itsetekemistä, mutta vaatteita en ole juurikaan tehnyt. Jotenkin olen kokenut vaatteet liian suuritöisiksi ja haasteellisiksi. Nyt kuitenkin ajattelin, että tämä olisi niin helppo juttu, että selviäisin. Mitään kaavoja minulla ei ollut, joten fiiliksellä mentiin. Itselle kun tekee, niin uskaltaa paremmin kokeilla. Jos kaikki menee ihan pieleen, niin harmittaa vain hukkaan mennyt kangas. Periaatteella "mitään ei saa, jos ei kokeile" lähdin mallailemaan kangasta ympärilleni, ja hame alkoi hahmottua. Paljettikangas repii helposti sukkahoustut rikki, joten alushame oli pakko tehdä. Sen verran helpolla halusin päästä, että mitään vetoketjua en ryhtynyt virittelemään, vaan tein hameeseen kuminauhavyötärön melko leveästä kuminauhasta. Laitoin sen niin, että sitä vähän näkyy paljettikankaan takaa.
Lopputuloksesta tuli minusta kiva. Enpä muistanutkaan miten kiva fiilis se onkaan, kun saa jotain aikaiseksi omin käsin. Eihän tuo kokeiluni mikään ammattilaisen tekemä ole, mutta omaa mielikuvaani se vastaa. Katsotaan, jos jotain asukuvaakin ilmestyy, kun keksin tilaisuuden mihin hameen pukea. 
Tämä mami kaipasi nyt kimallusta, mutta mitäs te tykkäätte paljeteista ja hameesta, onko hieno vai ihan mauton?


10 kommenttia:

  1. Ihana! Jos innostut enemmän ompelee, tilaan samanlaisen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva oli pitkästä aikaa ommella, mutta ei tästä kyllä taida tulla sarjatuotantoa ;)

      Poista
  2. Hieno hame! Se voisi näyttää hauskalta jonkun ihan basic villapaidan kanssa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Just jonkun simppelin kashmir neuleen kanssa sitä ajattelin käyttää.

    VastaaPoista
  4. Eikä! Mä oon ostanut just samaa kangasta. :D Kangas on väriltään kyllä aika lähellä täydellistä! Minäkin ajattelin jättää vetskarin pois ja käyttää resoria tai kuminauhaa, kun on sen verran joustavaa kangasta. Saa nähdä, mitä saan kankaasta aikaan. Sun hame näyttää tosi kivalle ja siistille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sama visio siis meillä, ihan kangasta myöden. :) Ei kun ompelemaan vaan, sun taidoilla hame syntyy ihan varmasti.

      Poista
  5. hei miten tuon ompelu käy, meneekö neula noiden paljettien läpi, vai joutuuko niitä sillain siirtelemään kokoaika. mulla olis nimittäin kultaista paljettikangasta nyt odottamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kankaassa oli niin pienet paljetit, että helposti onnistui ommella ihan vain yli. Ompelemaan siis vaan! :)

      Poista
  6. Heippa, aivan ihana hame! Mistä löysit tuon kankaan? Itsekkin olen etsinyt paljettihametta mutta ei tunnu löytyvän, eikä edes nättiä kangasta mistä ommella. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas löytyi eurokankaasta, mutta huomasin, että Kappahlissa on nyt myös aika vastaavaa myytävänä, jos ompelu ei innosta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!