Vauvan kanssa Tukholmassa

maanantai 7. heinäkuuta 2014

 
Pikkumies otti matkailun rennosti

Sopivan rauhallinen merenkäynti

Uusi italialainen ravintola ( jossa oli muuten myös hyvä aamiainen)
Leivät tarjoiltiin hauskasti paperipusseissa

Uudistetun Silja Serenaden promenad

Pikkumiehen ensimmäinen ulkomaanmatka on tehty, ja kotonakin on oltu jo muutama päivä. Ihana sää on vain houkuttanut ulos, joten en ole malttanut istahtaa koneen ääreen. Matka vauvan kanssa meni hienosti. Tällainen neljä kuukautta vanha vauva on lopulta aika helppoa matkaseuraa, kunhan muonitus toimii ja saa riittävästi unta,
Aikamoiset kantamukset meillä oli jo mennessä. Bugaboiden kestävyys tuli toden teolla testattua. Koska meidän bebe ei viihdy vaunuissa hereillä, oli pakko raahata mukaan myös turvakaukalo (ja adapterit, niin että saimme sen kiinni runkoon). Karavaani oli varsin huvittava näky. Bebe keikkui kantorepussa tyytyväisenä, eikä hän kyllä olisi vaunuihinsa mahtunutkaan, kun laukut tungettiin sinne. Jätän nyt tästä silti kuvan pois, koska se olisi täysin ´Don´t try this at home´ -osastoa.
Laivalla matkustaminen oli vauvan kanssa hyvä ratkaisu. Koska laiva lähti illan suussa, emme ehtineet paljon laivalla hengailemaan. Kävimme laivan uudessa italialaisessa illallisella, ja sen jälkeen olikin jo aika viedä pikkumies unille hyttiin. Laiva on helppo tapa matkustaa vauvan kanssa, kun pääsee helposti liikkumaan, eikä myöskään tarvitse miettiä pukeutumisia, kun ollaan koko ajan sisätiloissa. Tällainen ilta ja yö laivassa -ratkaisu oli juuri sopiva, niin laivamatka ei tuntunut liian pitkältä.
Koska liikuimme vaunujen kanssa meidät neuvottiin menomatkalla lastenaamiaiselle, joka on kuulemma ihan samanlainen kuin buffetissa. No, mitähän siitä nyt sanoisi ...vaikka että no EI OLLUT.  Kesken aamupalan aloimme miehen kanssa nauraa kauhunsekaista naurua. Tähän on siis tultu: Ainakin seuraavat 15 vuotta tulemme ilmeisesti syömään laiva-aamiaisen likaiselta muumiliinalta, samalla kun lapset riehuvat pomppulinnassa (ja joka puolella muuallakin). Tukholman kahvilat pelastivat hieman tältä tulevaisuuden kauhukuvalta, mutta päätimme silti, että paluumatkalla mennään syömään aamiainen johonkin muualle, kun vielä voidaan. Italiaisen ravintolan erikoisaaminen makarons leivoksineen tuntui menomatkan kokemuksen jälkeen todellakin erikoiselta, vaikka `erikoisaamiainen´ sanana kuulostikin ensin vähän liikoja lupaavalta. Veikkaan, että joskus tulevaisuudessa (ehkä jo ensi kesänä) minäkin osaan arvostaa lastenaamiaista pomppulinnoineen. Nyt olin silti vielä onnellinen, että oma lapseni pötkötteli tyytyväisenä vaunuissaan samalla, kun me vanhemmat mussutimme järkyttyneinä paahtoleipiämme. No ainakin iskä sai villepuikon ;)

Puistossa pikkumiehen kanssa

Toriherkkuja tavaratalo PUB:in edustalla

Tukholman rento tunnelma

Shoppailua klassikkotavaratalossa

Kauniita vanhoja rakennuksia.

Lounasta Bernsillä

Pikkumies veteli sikeitä, kun äiti ja isä kierteli kauppoja.

Ihana Tukholma!

Kohti kotia auringon laskiessa.

Tukholmassa meidän hotelli (Scandic Sergel Plaza) oli ihan ydinkeskustassa. Toki Tukholmasta olisi löytynyt varmasti upeita design-hotellejakin, mutta tälläiselle perhelomalla sijainti oli tärkein kriteeri. Eikä tässäkään hotellissa mitään valittamista ollut. Aamiaisia olisi periaatteessa ollut ihan kiva nauttia kahviloissakin, mutta tällä kertaa hotellin aamiainen tuntui parhaalta, ja varsinkin helpoimmalta vaihtoehdolta. Bebe ei (onneksi) harrasta mitään aamukuudelta heräämisiä, joten kovin aikaisin meidän perhe ei olisi muutenkaan ollut liikeellä.
Pari päivää Tukholmassa menivät nopeasti. Pysyttelimme ihan keskusta-alueella. Keskityimme shoppailuun, ja kahviloissa sekä ravintoloissa herkutteluun. Palaan joihinkin shoppailu- ja herkuttelutärppeihin vielä erikseen.
Illat vietimme hotlalla, koska luonnollisesti pikkumiehen eloa piti illalla rauhoittaa. Silti normaalista poikkeavat päivät vaikuttivat sen verran, että hotellilla yöunille rauhoittuminen oli vähän haastavampaa kuin normaalisti, mutta nukahdettuaan hän nukkui lähes yhtä hyvin kuin kotonakin. Illallisia ei siis ulkona nautittu, mutta itse asiassa rauhoitettu ilta virkisti itseäkin. Eikä take away -sushi hotellilla lopulta ollut hassumpi vaihtoehto.
 Naapurimaassa vauvaperheitä oli ajateltu, ja vaipanvaihtopaikkoja löytyi helposti. Meidän herralle ei pullo kelpaa, mutta onneksi imetys onnistui oikeastaan minkä tahansa kahvilan tai ravintolan nurkassa.
Sää ei ollut erityisen lämmin, mutta ei kylmäkään. Juuri sopiva ajatellen vauvaa, koska ei tarvinnut suuremmin miettiä vauvan pukemista.
Eiköhän me jatkossakin nyt uskalleta pikkumiehen kanssa reissata, kun tämä kokeilu meni näin helposti.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä :) Täytyypä suunnitella laiva-aamiaiset huolella! :) Ihanalta kuulosti teidän Tukholman miniloma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos tästä oli jotain iloa teidänkin matkaa ajatellen. :) Meille lastenaamiainen oli koominen havahtumisen hetki, mutta onneksi valinnanvaraa aamiasten suhteen laivoilla yleensä riittää. Hauskaa reissua sitten teillekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!