Vastasyntyneen kuvaus

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014
Pikkumies oli vasta 10 päivän ikäinen, kun hän jo pääsi salamavälkkeeseen. Vauvat ovat vain niin hetken ihan pieniä, ja halusin ehdottomasti, että tuo niin nopeasti ohimenevä vaihe ikuistettaisiin kuviin.
 
 Valitsimme kuvaajaksi vastasyntyneiden kuvaamiseen erikoistuneen Laura Schneiderin. Hänen ottamissaan kuvissa oli juuri sellaista tunnelmaa mitä olin ajatellut, ja hän vaikutti heti todella asiansa osaavalta. Jännitin silti etukäteen kuinka vauva reagoi kuvaustilanteeseen. Huoleni osoittautui kuvauksissa nopeasti turhaksi. Laura oli niin rauhallinen ja ammattitaitoinen, että hänen käsittelyynsä jopa tämä tuore äiti malttoi huoletta antaa lapsensa. Kutsuin Lauraa leikkisästi vauvakuiskaajaksi. Vaikka hän kuvasi vauvaa monissa eri asennoissa, vaihteli vauvalle myssyä jos toista, niin pikkumies vain nukkui rauhassa lähes koko kolmen tunnin kuvaussession ajan. 

Koska vastasyntyneen kuvat otetaan yleensä alle kahden viikon vanhasta vauvasta, tekevät monet kuvaajat kotikäyntejä. Laura kuvaa studiollaan, ja hieman mietin kuinka automatka studiolle sujuu, entä syöttäminen ja muu vauvanhoito oudossa paikassa. Matka onnistui kuitenkin helposti, ja studio oli niin toimiva ja kotoisa, että tämäkin huoli oli turha. Kaiken kaikkiaan valokuvaushetki oli todella miellyttävä koko meidän tuoreelle perheelle.

  Maanantaina saimme vihdoin kuvat, joita on malttamattomina odotettu. Galleriaan oli tallentunut niin suloisia otoksia pikkumiehestä. Onneksi kuvia otettiin myös koko perheestä, sillä niihin oli tallentunut erityisen paljon onnentunnetta.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia pienokaisesta :)
  Mukavaa pääsiäistä

  VastaaPoista
 2. Ihanat mutruhuulet! Olisi meidänkin pitänyt tajuta kuvaus tehdä aikaisemmin, noh, ekan lapsen kohdalla kaikki on vähän harjoittelua ja opettelua. :) onneksi muuten on otettu paljon kuvia pienestä. Ihania lomapäiviä! x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me varattiin kuvaus jo odotusaikana, kun ei sitä muuten noina ensipäivinä olisi osannut ajatella mitään kuvaamisia, kun kaikki on tosiaan niin uutta. Onneksi vauvat on ihania vähän isompanakin, kuvista tulee vain vähän erilaisia. Teidän kuvatkin on niin suloisia ❤️ Hauskaa pääsiäistä sinulle ja pojalle!

   Poista
 3. Emmääkestä! Ei mitään noin suloista voi olla.8)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!