Kesän to do -lista ja merellinen piknik

maanantai 4. kesäkuuta 2018


Minulla on kesälle To do -lista, josta olen upeiden säiden ansiosta saanut jo ruksata aika monta kohtaa. Tämä tehtävälista ei ole mikään velvollisuuslista vaan lista asioista, joita voi tehdä kun sopiva hetki tulee. Suorittamisen sijaan olennaista on kesästä nauttiminen. Tätä listaa voi lyhentää tai jatkaa ihan fiiliksen mukaan.

To do -lista kesälle:

- Syö mansikoita, syö PALJON mansikoita
- Lue Tove Janssonin Kesäkirjaa laiturilla
- Pakkaa eväät koriin ja suuntaa piknikille
- Uita pieniä varpaita merivedessä
- Tee yksin pyöräretki Helsingin rannoille ja kaduille, poiketen pikkuputiikkeihin ja kahviloihin.
- Kierrä kauniita puutarhoja ja laita omaa
- Katsele punaviinilasi kädessä Engelin kesäkinossa leffaa (mielellään ranskalaista)
- Leiki poikien kanssa vesisotaa
- Sauno mökkisaunassa
- Maalaa taulu (mielellään ulkona)
- Istu lämmintä kesäiltaa terassilla
- Testaa mahdollisimman monta kesäkahvilaa
- Halaa muumia
- Tee retkiä kesäkaupunkeihin (Hanko, Porvoo, Turku, Naantali...)

Picnic


Picnic

Kesälistani kolmannen kohdan sain ruksia viime viikolla, kun laitoimme Inspired by love -blogin Sannan kanssa pystyyn piknikin Haukilahden rannan kallioille. Meillä oli tarkoitus tavata Sannan kanssa lounastreffeillä, mutta koska sää oli kaunis, päätimmekin kahvilan tai ravintolan sijaan pakata mukaan eväät ja suunnata ulos aurinkoon.

Picnic


Kauniin piknikin saa loihdittua helposti muutamalla pienellä jutulla. Tärkeintä on tietysti valita ihana paikka, ja se on kauniilla säällä helppoa. Viltin voi levittää melkein mihin puistoon tai rannalle vain. Minä toin mukanani puisen viinipullolaatikon pöydäksi, Sanna viltin ja lasit. Kertakäyttöastioitakin olimme ottaneet mukaan, sattumalta hauskasti samaa sarjaa. Hellepäivän herkkuina meillä oli lohisalaattia, marjoja ja hedelmiä, sekä juomaksi kivennäisvettä.


Meillä oli myös herraseuraa, kun minulla oli pienempi poika mukana. Kesämies nukkui hyvän tovin päikkäreitä merituulen viilentäessä. Kahvilassa pikkuherra ei olisi jaksanut pitkään istua paikoillaan, mutta ulkona hän herättyäänkin viihtyi hyvin, kun sai tepastella ja käydä napsimassa marjoja ja viinirypäleitä välipalaksi.Tuosta Espritin mekosta ennustan tämän kesän, ja varmasti tulevienkin lempparia. Mekon leikkaus on klassinen ja vaaleansinisiä raitoja suosin pukeutumisessani erityisesti juuri näin kesäisin.
Huoletonkin tämä kesämekko on taskuineen ja helppo rypistymättömän kankaansa ansiosta. Tuon pään ympäri solmitun huivin kanssa tyylistä tuli sopivan rento rannalle ja piknikille, mutta kesähatun ja balleriinojen kanssa yhdistettynä mekko on myös ihan kaupunkikelpoinen. Kun Sanna nappasi nämä kuvat, olin heittänyt kengät jaloista kokonaan pois. Valitsemalla jalkaan korkkarit, tällä voisi lähteä varmasti myös juhliin.


Pienen kesämiehen rantalookin juttu on tietysti kesähattu. Tykkään pikkupoikien vaatteissa merellisistä jutuista, ja tällä kertaa hänellä oli yllä H&M:n raitainen t-paita ja ankkurikuvioiset shortsit. Hänen asun kruunaa tietysti tuo aina mukana kulkeva "asuste", tutti suussa. Tiedän, siitä pitäisi oikeasti ruveta pääsemään eroon. No tuskin hän se suussa kouluun menee. Haluaisitteko muuten lukea enemmän tyylijuttuja sisustuksen lisäksi myös pukeutumiseen liittyen?

Bow sandals

bow sandals

Tyylistä puheenollen ihastelin Sannan super söpöjä rusettisandaaleja, aivan täydelliset. Itsellänikin on yhdet vuosia vanhat rusettisandaalit, mutta näin kauniit ne eivät ole. Sanna kertoi hankkineensa omansa joskus matkalta, niin kuin minäkin omani.


Kauniissa säässä rannalla tuntui siltä kuin olisi ollut ulkomailla. Jos tästä todella tulee sellainen loppumaton kaikkien aikojen kesä kuin miltä vaikuttaa, niin tämä tuskin on kesän viimeinen piknik.

Kuvista 1, 7, 8, 9 ja 12 kiitos  Sannalle.
TallennaTallennaTallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!