Hennon vaaleanpunainen pääsiäinen

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017


Innostuin "vähän" tästä pääsiäisestä. Taisi jäädä viime vuodelta patoumia, kun ei silloin muuton keskelle kannattanut laittaa yhden yhtä koristetta. Oikeasti meidän varsinaiset pääsiäiskoristeet rajoittuu kyllä nytkin vain muutamaan koristemunaan ja pääsiäisoksaan, mutta silti.



Olen jo monena vuonna haaveillut vaalenpunaisista höyhenistä. Niitä on vain ollut todella vaikea löytää. Kun sitten niitä tuli vastaan jo varmaankin juhannuksena, niin hankin ne jemmaan odottamaan tätä pääsiäistä. Keltainen ei ole juttuni, joten totesin, että voihan pääsiäisen värit olla ihan hyvin myös valkoinen ja vaaleanpunainen. Ihastus hentoon vaalenpunaiseen nostaa päätään itseasiassa ihan joka kevät, mutta en tiedä miksi aina ensin jotenkin vastustan tätä mieltymystäni. Minulla on esimerkiksi vaaleanpunaiset KoKo-kahvikupit, ja aina talvisin mietin miksi ihmeessä olen ne valinnut. Kun kevät saapuu alan katsella sävyä ensin sillä silmällä kaappiin päin, ja sitten kun kevät etenee, niin jossain kohtaa kaivan ne innoissani esiin. Nude kääntyy siis keväisin enemmän kohti vaalenpunaista, ja se kuuluu siis neutraaliin väripalettiini.


Neljän päivän vapaat mahdollistavat sen, että kerrankin ehtii tehdä kaikkea sellaista mitä tavallisena viikonloppuna ei. Viikonloppu olisi jo mennyt, ja nyt on melkeinpä saman verran vielä jäljellä. Kinderkakku on ilmeisesti se pääsiäisen googlatuin resepti. En ole mikään leipuri, mutta kinderkakun kokeileminen on ollut itsellänikin mielessä, ja nyt se tehtiin. Tällä juhlistettiin pääsiäisen lisäksi myös ystäväni synttäreitä, ja olihan se tosi hyvää.



Yritin jo viikolla hoitaa siivoukset pois alta, mutta flunssa on iskenyt ja puhti loppui vähän kesken. Pääsiäinen aloitettiin siis saattamalla siivoukset loppuun, ja mikä olisi parempaa kuin raikastaa juuri siivottu koti kauniilla kukkakimpulla. Välillä näinkin päin, sillä usein haen kukat ensin siivousmotivaatiota tuomaan. Pääsiäiskimppuun halusin vaaleanpunaisia jaloleinikkejä, joihin en vain näin keväisin kyllästy. 



Eilen lauantaina katoimme pöydän ystäväperheelle. Keväisen kimpun lisäksi kattaukseen päätyi söpöt servettipuput. Herkuttelu se vain jatkuu tänäänkin, kun meidät on kutsuttu syömään naapuriin.
Juuri ystävien kanssa vietetty aika, herkuttelu ja kotipuuhat, niistä on tämä pääsiäinen tehty.
Rentoa pääsiäisen jatkoa teillekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!