1-vuotiskuva kuumailmapallossa

maanantai 9. maaliskuuta 2015Kuva: Piritta Lipiäinen

Täällä on synttärit juhlittu. Synttäreihin liittyen onkin luvassa tällä viikolla ehkä useampaakin postausta, mutta aloitetaan 1-vuotiskuvista. Samana päivänä, kun täällä puhalleltiin kynttilää kakussa, oli sähköpostiin jo ehtinyt kilahtaa viime viikolla otetut 1-vuotiskuvat. Ne oli tietysti heti malttamattomana pakko klikkailla auki.
Valokuvaaja Piritta Lipiäisellä oli kuvauksissa tehokkaan vauhdikas, mutta läsnäoleva ote. Olin varannut meille vain lyhen kuvausajan, koska meidän poika on yleensä tällaisissa tilanteissa ihan yhteistyöhaluinen. Jos lapsi kaipaa enemmän aikaa tottua tilanteeseen suosittelisin pidempää kuvausaikaa. Kuten arvelinkin pikkumies oli varsin hyväntuulinen, ja kaikista jutuista mitä lähdimme kokeilemaan saattiin onnistuneet otokset. Kyllähän kuvauksissa pallot heilui, ja vauhtia riitti, mutta yllättävän helposti kuvaus sujui. Pojalla oli kuvauksissa hauskaa, mutta homman jälkeen kuvattava oli kyllä selvästi väsynyt. Sen verran erilaista puuhaa tuo mallina oleminen kuin normaalit rutiinit.
 Piritan studio on hienossa vanhassa tehdasmiljöössä, ja alunperin oli tarkoitus ottaa kuvia vain sisällä. Koska kuumailmapalloidea sopi niin hyvin ulos, niin lähtiessä napatiin muutama kuva vielä ulkonakin. Sillä kuvausajalla, mikä meille oli varattu, ei yleensä oteta miljöökuvia, mutta koska satuttiin olemaan päivän viimeiset, niin ulkona ehdittiin ottaa muutama räpsy. 
Tämä varhainen kevät ei ole ulkokuvaamiseen ehkä paras aika, mutta onneksi viime viikolla oli vielä jäinen maa eikä ihan hirveä kurakko. Tausta ei siis enää ollut mikään hanki, mutta toisaalta tuo maisema juuri kertoo millainen sää on, kun meidän pikkumies on syntynyt. Sekä sisä- että pihakuvissa päähuomion vie kyllä minusta ansaitusti itse 1-vuotias. Piritan blogissa on yksi kivoista sisäotoksista, mutta nuo kaksi ulkokuvaa taitavat olla omat lempparini, poika on niissä ehkä eniten naurava itsensä.
Tuo pieni tutkimusmatkailija on meille niin rakas. ❤️

14 kommenttia:

 1. Onpa mainio matkaaja kuvissa! Ihan mahtava idea tämä kuumailmapallo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitin vähän, että miten idea käytännössä toimii. Vähän tuuli ulkona otti palloihin, mutta matkustajalla oli kyydissä entistäkin hauskempaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kaikki meni kyllä hyvin , vaikka lasten kanssa on aina kaikki mahdollista ja vielä tuollainen ei ihan maailman tukevin palloviritys. Siinä ne nyt ovat, minustakin niin kivoja! :)

   Poista
 3. Niin ihana tutkimusmatkailija :)! Mukavaa, että kävitte! Synttärisankarille halaus ja onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kuvista, ja että lähdit kokeilemaan tätä ideaa. Lopputulos on meille todella mieleinen. :) Tutkimusmatkailija halaa takaisin ja kiittää onniteluista!

   Poista
 4. Ihana kuva <3 ihana sankari. Nähdään pian

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kun tämä idea iski, niin oli ihan pakko yrittää toteuttaa se. Minustakin kuvista tuli niin kivoja, että kyllä kannatti. :)

   Poista
 6. Aivan ihana pikku rakas! ❤️ Halaukset teille kaikille täältä Uudesta-Seelannista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailija lähettää lentopusut teille tosiseikkailijoille sinne puolelle palloa! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!