Trendipohdintoja

lauantai 12. tammikuuta 2019


Sisustuspodi palasi torstaina lomalta ja uusi jakso liittyen trendeihin on nyt kuunneltavissa:
8. Sisustustrendit
Meillä oli Giseldan kanssa joululomalla pienet sisustuspodin kehityspäivät ja päätimme, että sisustuspodi julkaistaan jatkossa aina kahden viikon välein. Aikatauluissamme jää näin enemmän aikaa ideoida ja perehtyä aiheisiin.
Tämän viikon aiheen kanssa sovimme Giseldan kanssa niin, että tutkimme molemmat trendejä tahoillamme ja tuomme sitten molemmat poimintojamme ja ajatuksiamme keskusteluun.
Giselda on meistä se trendipositiivisempi, kun minä taas lämpenen trendeille hitaammin. Giselda nappaa trendejä osaksi ajatonta sisustustaan ihailtavan luonnollisesti. Minä taas olen ehkä kriittisempi, mutta kiinnostunut trendeistä ja innostuin nimenomaan trendien analysoimisesta. Keskustelussamme nostamme esiin yksittäisiä konkreettisia trendejä ja mitä olemme niistä mieltä, mutta ennen kaikkea keskustelemme trendeistä osana ajan suurempia ilmiöitä. Uudessa kahdeksannessa jaksossa kuulet, mikä trendeissä ja niitä ympäröivässä keskustelussa ärsyttää, ja mikä puolestaan innostaa.


Yksi puolen tunnin jakso on aina sen verran lyhyt, että jatkan vielä trendipohdintojani.
Kuten sisustuspodin jaksossakin huomioin, trendimaailmassa vallitsee tällä hetkellä varsin salliva ilmapiiri. Omissakin trendi-innostuksissani näkyy monia suuntia, jotka sulassa sovussa luovat ainakin itselleni ihan selkeän kokonaisuuden. Poimin yksittäisistä trendeistä minua sykähdyttäviä ja tyyliini sopivia elementtejä kuten mattamustaa, kromia, luonnonmateriaaleja... Otan vaikutteita myös omalta tuntuvista pinnalla olevista tyyleistä. Pohdin myös kodin kerroksia. Kodin sisustuksen ei ole tarkoitus mennä uusiksi joka sesonki, vaan tunnelmaa voi muuttaa pienillä asioilla. Ajan ja tyylien kerrokset saavat näkyä ja se on myös trendikästä.
Tavallaan koen kerroksellisuuden haastellisemmaksi uudessa talossa kuin vanhoissa, joissa aiemmin olemme asuneet. Vanhoissa taloissa kun kerrokset ovat jo vuosikymmenien tai jopa satojen saatossa syntyneet ja ovat kuin itsestään olemassa. Uusi talo on enemmän vallitsevaa ajankuvaa, vaikka miten suunnittelussa olisi otettu huomioon myös ajattomuus. Jonkin vanhan tuominen sisustukseen on trendikästä, ja jotain vanhaa haluaisin kokeilla tuoda nykyiseen päälinjoiltaan moderniin kotiimmekin. Äitini luokse varastoon olen aikoinaan tuupannut antiikkiprojektin jos toisenkin odottamaan oikeaa aikaa. Alkaa tuntua, että nyt voisi olla oikea hetki kaivaa esiin eräs tuoliprojekti.Tyylillisesti Art Deco-trendi kolahtaa minuun eniten. Jo mielikuvien osalta siinä on paljon sellaista, mikä osuu ja uppoaa minuun; 20-luku, New York, jazz... Ihan niin runsasta ja ylellistä tyyliä en osaisi
meillä nähdä kuin millaisena Art Deco yleensä käsitetään, mutta selkeiden ja minimalististen linjojen rinnalle jotain Art Deco mausteita meillä näen (jo ennestäänkin). Omaa kotia ajatellen Art decossa viehättää minua arvatenkin mustavalkoisuus, tummuus ja myös rytmikkäät kuviot. Minähän en ole yleisesti mikään kuvioiden suuri ystävä, mutta joissakin yksityiskohdissa ne toimivat. Pienempi poika turmeli Apollo-tyynyni nyppimällä siitä tupsut kulmista, ja jotain likaakin siihen oli tullut, mutta aion huoltaa sen ja ottaa taas esille, koska siinä on juuri sitä tyyliä, jota tavoittelen.


Trendilistauksissa oli myös paljon sellaisia asioita joista ajattelin heti: "NO NO! Ei nyt, eikä koskaan omaan kotiin." Mikään ei ole kuitenkaan ehdotonta, sillä vaikka se ei toimisi minulla, voin jopa ihailla sitä toisessa yhteydessä ja onpa käynyt niinkin, että olen joskus joutunut perumaan sanani. Sehän tässä vapauttavaa onkin, mieltään on onneksi lupa muuttaa, ja on ihana innostua jostain uudesta tai löytää joku vanha juttu takaisin. Listoissa oli myös asioita kuten tumma puu,
 ja pyöreät muodot, joista tavallaan pidän, mutta (hitaasti lämpenevä, kun näille jutuille olen) en vielä ihan tiedä, löytävätkö ne meidän kodin sisustukseen vai ihastelenko niitä vain kuvissa ja muiden sisustuksissa. Trendeistä ja kauniista asioista voi onneksi nauttia myös, vaikka niitä ei omaan kotiinsa toisikaan.
Mitä ajatuksia trendit teissä herättävät näin vuoden alussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!