Sisustuksen aakkoset: N-Ö

perjantai 15. kesäkuuta 2018


Nyt on aika jatkaa sisustuksen aakkosia. Vuorossa on kirjaimet N-Ö, aiemmin julkaisemani Sisustuksen aakkoset: A-M jatkoksi.
Koska tajusin, että en ole pitkään aikaan jakanut meiltä laajempia kuvia, niin kuvituksena on muutama sellainenkin alakerran avoimesta tilasta, jossa siis yhdistyy keittiö, ruokailutila ja olohuone.

 N
New York keikkuu aina matkahaaveiden listallani kärkipäässä.
Siinä missä toisessa lempikaupungissani Pariisissa voi poiketa vaikka vain viikonloppumatkalla, niin Nykissä olen etäisyyden takia käynyt vain kerran (tai tavallaan kaksi, jos välilasku Nykin lentokentälle matkalla Miamiin lasketaan. ...no ehkä ei lasketa.) Kertahan kuitenkin riitti siihen, että New York teki lähtemättömän vaikutuksen. NY on sellainen kaupunki, jonka tunnelmasta ja tyylistä ammennan, sisustukseenkin.  Missään muussa suurkaupungissa ei ole samanlaista tuttuuden tunnetta paikoissa, joissa ei ole koskaan aiemmin käynyt.Välillä tuntuu kuin kulkisi elokuvien ja sarjojen lavasteissa, ja oikeastaan kulkeekin. New York -viitteitä löytyy meidän kodista useita.

O
Oleskelu. Vaikka olemme koko perhe aikamoisia puuhastelijoita, niin arvostan kodissa myös rentoa oleskelua. Välillä on hyvä ihan vain olla, ilman mitään suunnitelmia tai tavoitteita.


Piha. Tässä hetkessä se kiilaa jopa sanan Pinterest ohi, vaikka pinterest on suuri, ehkä jopa suurin inspiraation lähteeni. Pihammehan on ihan kesken, ja siksi en tämän kirjaimen kohdalla oikein vielä kehtaa kirjoittaa sanaa puutarhakaan. Jos ei keskitytä niihin kaikkiin keskeneräisiin projekteihin, vaan valmiisiin, niin parasta meidän pihassa on tällä hetkellä suuri koko talon mittainen terassi, jonka lasituskin on nyt lähes valmis. Nyt sisä- ja ulkotilat ovat entistä paremmin yhtä. Lupaan näyttää lopputuloksen tässä kesän aikana.

Q
Quality. Arvostan sisustusratkaisuissa laatua. Hinta ja laatu ovat usein liitoksissa toisiinsa, mutta innostun myös, jos teen laadukkaan löydön edullisesti tai keksin miten itse tekemällä voi saada tyylikkään ratkaisun.


R
Raidat ja rusetit. Nyt en osannut valita kumpi, mutta pidän molemmista sekä sisustuksen että pukeutumisen yksityiskohdissa. Erityisesti mustavalkoiset raidat ja mustat rusetit on se juttu.

 S
Stailaus. Sitä teen nykyisin työksenikin, mutta olen aina jo pikkutytöstä asti tehnyt sisustusasetelmia. Lapsuuden ystävät muistelivatkin joskus, että millaisia kaikenlaisia installaatioita huoneestani löytyi. Nykyisin origam-himmeleitä näkyy usein, mutta tein sellaisen huoneeseeni jo 90-luvulla. Joskus kokeilut olivat vähän kummallisiakin. Kerran teini-ikiäisenä tein läpinäkyvän muovisen boxin, johon liimailin silmien kuvia, joita leikkelin ihmisiltä lehdistä. Jep OUTOA, niin minustakin!:D Pidän nykyisinkin kiinnnostavista yksityiskohdista, mutta ihan noin "kiinnostavia" niiden ei tarvitse olla. :D


T
Tunnelma. Tiedättekö sen leikin, jossa pitää keksiä vaikkapa etunumiä tietyillä kirjaimilla. Joillakin kirjaimilla keksisi vaikka miten paljon ja toisella taas ei tule muka mitään mieleen. No tällä kirjaimella olisin keksinyt vaikka miten monta sanaa: tuoksukynttilät, tilan tuntu, tyynyt, takka, tuolit, tyylikkyys. Valitsen nyt kaikista mieleen nousevista asioista kuitenkin sanan tunnelma, koska se on minulle kodissa se ehkä kaikkein tärkein asia. Omaan kotiin pyrin luomaan harmonisen, raikkaan ja silti elämän sallivan tunnelman. 

U
Uudelleen ajateltu. Oman kodin nurkkia tottuu katselemaan ja saattaa jumittaa johonkin tiettyyn ratkaisuun. Aina välillä koitan katsoa tilaa uudesta näkökulmasta, uusin silmin. Näin on ratkennut moni sisustusongelmani tai syntynyt joku uusi sisustusidea.

V
Valo. Meidän kodissa on ikkuna oikeastaan kaikkialla missä voi. Kesäisin ei keinovaloa tarvita juuri koskaan. Luonnonvalo on yksi parhaista asioista meidän kodissa.


W
Walk in Closet on toteutunut haaveeni. En omista mitään valtavaa laukkukokoelmaa tai kalliita muotiluomuksia. Sen sijaan vaatehuone, jossa kaikelle on paikkansa ja vaatteet voi helposti hahmottaa, motivoi ylläpitämään toimivaa, laadukasta, eri tilanteisiin sovellettavaa ja ajatonta puvustoa. Ehkä se on utopia, mutta tavoittelen sitä, että vaatehuoneessani olisi vain lempivaatteita.
Kauneimilla vaatteilla ja asusteilla voi vaikka sisustaa.

X
Meidän kodin X-files löytyy portaiden alla olevasta varastotilasta. Varoitan aina vieraita, jotka eivät ole vielä meillä käyneet, että ei kannata avata potaiden alla olevan tilan ovea, sillä siellä asuu hirviö. ...tai ainakin se kaaos mikä siellä on, on hirvitys. Toivottavasti ehtisimme miehen kanssa käydä tuon hirvityksen kimppuun lomalla ja karsia sekä laittaa kiertoon tarpeetonta tavaraa.


Y
Ripaus ylellisyyttä. Tämän asian kanssa huomaan olevani varovainen, koska en tarkoita päälle liimattua bling blingiä tai luxusta, enkä sitäkään että elämän tai ihmisten pitäisi olla yleviä. Visuaalisissa asioissa kuitenkin pidän tietystä ylellisyydesta, elegantista laadukkaasta tyylikkyydestä.

Z
Zara home, liike jota olen vuosia toivonut Suomeen. Toki joku erityisyys voi tulla siitäkin, että kauniita Zaran sisustusjuttuja ei pääse hypistelemään kuin matkoilla. Osa Zara Homen tuotteista on liian romanttisia makuuni, mutta teen sieltä yleensä aina löytöjä, kuten kauniita kehyksiä, huonetuoksuja ja tekstiilejä. 

Å
Åbo. Turku on yhtä aikaa symppis ja tyylikäs kaupunki. Minulla ei ihan oikeasti ole mitään kovin henkilökohtaista suhdetta Turkuun, mutta ystävien kautta Turku on tullut tutuksi. Tänäkin kesänä toivottavasti pääsen Turkuun, josta ensimmäisenä tulee mieleen Pariisimainen jokivarsi ja sitten heti Turun kivat ravintolat, joita tuntuu tupsahtaneen aina pari uutta joka kerta, kun siellä käy. Yksi lempparini on niin rakennuksen sisustuksen kuin ruoan puolestakin NerÅ.


Ä
Äitiys. Äitiys on asia joka on vaikuttanut myös sisustamiseen. Arkirealismi on lisääntynyt, kun talossa asuu kaksi touhukasta ja energistä pientä poikaa. Tyyli on pysynyt samana, mutta materiaalivalinnoissa on mietittävä kestävyyttä enemmän kuin ennen. Sisustusasetelmani voivat olla rauhassa vain 1,5 metriä maan pinnasta, jos sielläkään. Sotkua syntyy taaperon toimesta sellaista tahtia, että pieni armeijakaan ei saisi pidettyä keittiötä jatkuvasti siistinä. Välillä tekisi mieli luovuttaa ja antaa kaaoksen vain olla, kun se kuitenkin niin nopeasti tulee takaisin. Miksi yrittää pitää kotia viihtyisänä, jos se on kodin pienimmille asukkaille niin sanotusti "aivan sama". MUTTA sitten se tapahtui. Oltiin siivottu ja laittelin kotia kivaksi, kun isompi poika sanoi yhtä´kkiä: "Kiva tunnelma täällä!" Nauratti, kun hän kuulosti niin pikkuvanhalta, mutta samalla melkein liikutuin, kun hän oli niin aidosti sitä mieltä. Tiedän, että kaikille ihmisille kodin viihtyvyys ei ole tärkeää, mutta pakko sisustusihmisenä myöntää, että olin kovin mielissäni siitä, että poikanikin arvosti kodin tunnelmaa.

Ö
Öiset inspiraatiohetket. Myöhäinen ilta tai yö on luovinta aikaani. Jos aamuisin ei tarvitsisi herätä aikaisin, niin olisin varmasti aivan mahdoton yökyöpeli. Tykkään valvomisesta niin pitkään kun se on omaehtoista ja on mahdollisuus nukkua toisessa kohtaa. On vähän ärsyttävääkin, että siinä kohtaa, kun pitäisi alkaa rauhoittumaan ja mennä nukkumaan, niin mielessäni alkaa vilistä ideoita milloin mihinkin liittyen, myös sisustamiseen. Aamulla noista "loistavista" idoista on yleensä suodattunut aika moni. Luovuus tarvitsee rauhaa, ja ehkä siksi ideat alkavat lennellä vasta siinä kohtaa, kun talo hiljenee.

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus 😊 Sitä mietin, millaiset mitat (pituus, leveys) teidän tupakeittiöllänne on? Olemme suunnittelemassa seuraavaa taloprojektia ja olekeittiönne näyttää juuri sopivan kokoiselta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :) En muista tarkkoja mittoja, eikä olla nyt kotona, mutta kaappien kokoja laskien takaseinä on noin 3m 90cm, saareke noin 1m 70cm ja kelluvakaapisto noin 3m. Toivottottavasti tästä on jotain apua suunnitelmiin. :)

   Poista
 2. Ihanat vastaukset aakkosissa ja mikä koti - edelleen mielestäni yksi kauneimmista <3

  VastaaPoista
 3. Moikka! Tosi ihana koti teillä! Minkälaiset ja mistä hankitut rullaverhot teillä on ikkunoissa? Ne näyttävät tarpeeksi huomaamattomilta ja tyylikkäiltä ratkaisuilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Rullaverhot on moottoroidut screan-kaihtimet. Meidän kaihtimet on tilattu täältä: Avaeksperdid.fi . Keväällä kun puista ei saa suojaa ja heltellä ne on jo teodettu tosi hyviksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!