Sisustuksen aakkoset: A-M

lauantai 5. toukokuuta 2018


Päätin tarttua tällä kertaa sisustuksen aakkoset postaukseen. Listaan siis aakkosten kautta sisustustyyliini liittyviä olennaisia asioita. Sinänsä itsekin ihmettelen, että miten en kaikkien näiden vuosian aikana ole koskaan tarttunut tähän, sillä tykkään tehdä listoja milloin mistäkin. Tässä ensimmäisessä osassa on luvassa kirjaimet A-M, ja myöhemmin on sitten loput aakkoset.


A
Ajattomuus
Pyrin sisustamaan kodin niin, että se kestää aikaa.
Esimerkiksi harmoninen värimaailma miellyttää silmääni, mutta se on myös tietoinen valinta siitä, että pyrin sillä vastustamaan nopeasti muuttuvia trendejä ja kertakäyttökultuuria. Kun kaikki sointuu yhteen, voi kaikkea myös yhditellä keskenään. Kun sisustamista seuraa, harrastaa ja tekee työkseen, tulee toki seurattua myös trendejäkin. Kun tietää tyylinsä, joka vielä perustuu ajattomuuteen, niin tekee valintoja sen sisällä eikä poukkoile kaikkiin muotivillityksiin. Silti sisustus ei ole mikään muutumaton palikka, jota vain katsellaan eri kulmista. Sisustuksessa eletään ja elämä tietenkin vaikuttaa siihen. Tarpeet ja mieltymyksetkin muuttuvat, mutta tarkoitan, että luonnollista uudistumista ja vaihtelunhalua ei tarvitse lähteä aina toteuttamaan kaupan kautta.


B
Black
Valkoinen on sisusuksessa lempivärini, mutta mustakin on itselleni merkittävä sisustus"väri". Musta tuo sisustukseen kontrastia ja tyylikkyyttä, josta pidän. Yleensä musta näkyy meillä kehysmäisinä elementteinä, mutta löytyyhän meiltä kokonaan musta kaappikin.


C
Coffee table books 
Coffee tabel kirjat miellän merkittäväksi osaksi meidän kodin sisustusta, selailen niitä myös oikeasti usein, joten pelkkä koriste ne eivät ole. Palaan samoihin kirjoihin aina uudelleen ja löydän niistä aina uutta inspiraattiota.


D
Design
Arvostan hyvää muotoilua. Ajattomuus, josta jo kirjoitin liittyy tietysti usein designiin. Meillä on kotona designklassikoita, kuten vaikka Artekin A110 valaisimet. Muotoilu on kuitenkin muutakin kuin menneiden vuosikymmenten klassikkoja. Uudempaa designia meillä edustaa vaikkapa eteisen mllmtr:n L1-naulakko. En halua, että kaikki kodin esineet olisivat ns. tunnistettavia, niinpä meiltä löytyy myös puuseppämieheni juuri meille tekemiä huonekaluja ja innostun myös tehdessäni edullisia oman tyylisiä löytöjä.


E
Elämä
Elämä saa kodissa näkyä. Sisustaminen ei ole itselleni niin vakava asia, että se ei kestäisi välillä vaikkapa sotkuja. Viime kuussa sisustusbloggaajien kesken kiersi haaste, jossa paljastettiin miltä blogikotien kulissien takana näyttää, kun kuvaa ei stailata tai rajata sotkuja pois. En itse ehtinyt tuohon haasteeseen tarttua, mutta voisin toteuttaa sen joskus myöhemmin. Elämän merkkejä kodissa ei kannata mieltä vain negatiivisiksi tai piiloteltaviksi asioiksi. Positiivisessa ja visuaalisessakin mielessä on hienoa, että esineet tuovat mieleen muistoja, vaikkapa siitä keneltä ne on saatu tai missä elämäntilanteessa hankittu.


F
Flowers.
 Kukkahulluus. Tätä minun ei varmaankaan tarvitse selittää, ja jos tarvitsee, niin postauksia selaamalla tämä asia aika äkkiä selittyy. Rakastan kukkia!


G
Gallery wall.
 Toteutin jo ensimmäiseen omistusasuntoomme galleriaseiniä. Makuuhuoneeseen tein kollaasin tauluhyllylle ja olohuoneeseen symmetrisen kollaasin New Yorkin matkakuvista. Seuraava kotimme taas oli kulma-asunto ja paljon ikkunoita joka suuntaan, eikä juurikaan puhdasta seinäpintaa ollut. Tähän kotiin halusin toteuttaa melko suuren galleriaseinän. Työhuoneen toteutin sen tauluhyllyillä, niin että voin sitä halutessani muunnella. Olen taas myös kaipaillut sitä symmetristä matkakuvakollaasia vaikkapa olohuoneeseen. Korkassa tilassa ehkä kuitenkin näkisin yhden ison taideteoksen.


H
Hotellimaisuus
Hotellimaisuudella tarkoitan tyylikästä ylellisyyttä, en mitään pompöösiä tai blig blingiä. Paras esimerkki tästä tyylistä on Slettvoll, jonka saapumista Suomeen ei valitettavasti vieläkään ole tiedossa. Tämä fani ei kuitenkaan lakkaa odottamasta.


I
Ikkunat
Meidän kodissa on ikkuna melkeinpä kaikkialla missä ikkuna voi olla. Suuret ikkunat antavat valoa ja tilantuntua. Ikkunoiden pesu on vaiva, jonka joutuu tekemään tai maksamaan, mutta valitsen ne silti. Suuremmaksi haittapuoleksi olemme parin vuoden aikana todenneet kuumuuden, varsinkin näin keväällä. Kun puissakaan ei ole vielä lehtiä varjostamassa ja aurinko paistaa matalalta, lämpötila nousee. Meillä on yläkerrassa viilennin, mutta tällä viikolla saimme vihdoin myös screen-kaihtimet, joiden pitäisi nyt auttaa asiassa. Samalla niillä saa nyt myös halutessaan yksityisyyttä.


J 
Joulu
Näin keväälläkin mieleen tulee sana joulu, koska olen niin jouluihminen. Joulu tarkoittaa minulle toki myös jonkin verran joulupuuhastelua, mutta ennen kaikkea joulu on yksi parhaista ajoista fiilistellä omaa kotia. Kaikkeen joulutekemiseeni leipomisesta, siivoamiseen, ja sisustamisesta paketointiin liittyy tunnelmointi.


K
Kelly Hoppen
Hän on yksi niistä sisustusguruista, joiden oppeihin ja sisustuksiin palaan aina uudelleen. Hänen kirjat ovat meillä aina jossain käden ulottuvilla. Esimerkiksi näihin kirjoihin viittasin myös C-kirjaimen kohdalla.


Love seat
Love seat on meidän kodin kutsuvin huonekalu. Tykkään sen mittasuhteita, pellavamateriaalista, upottavasta pehmeydestä ja ihan yleisesti sen yhtä aikaa rennosta ja ylellisestä tyylistä.


M
Modernin klassinen
Mitäpä muutakaan kohtaan voisin laitta kuin useasti toistamani sanaparivaljakon. Modernin klassisena sisustajana jako menee aika usein kohdallani niin, että suosin suurissa linjoissa selkeyttä ja yksityiskohdissa klassisia elementtejä. Nuo sanat ovat ne sanat, jotka kuvaavat sisustustuksen lisäksi tyyliäni laajemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!