Kiinteä kirjahylly

lauantai 7. lokakuuta 2017


Ei uskoisi miten paljon maalisiveltimen näyttäminen yhdelle olohuoneen nurkkaukselle muuttaa koko tilan tunnelmaa. Takkaseinällä oleva kiinteä hyllykkö on saanut nimittäin lopullisen värinsä, kun sen hyllyt maalattiin mustaksi ja kaappien ovet valkoiseksi. Tällaiseksi kiinteän hyllykön alunperin suunnittelin, mutta projektin loppuun saattamiselle ei vain ole ollut aikaa.


Koska hyllyt olivat ihan kivat puunvärisenäkin, niin niitä katseltiin sellaisena ehkä pidempään, kuin jos nurkka olisi ollut koko ajan ihan keskeneräinen. Nyt, kun näyttää siltä miltä pitää, en jää kaipaamaan välivaihetta. Tai oikeastaan onhan tuo vähän kesken vieläkin, kun alalista vaatisi vielä yhden maalikerroksen, ovet pitäisi säätää paremmin kohdilleen ja epäsuora valaistuskin hyllyjen taakse on vielä asentamatta. Näistä viimeistelyistä huolimatta, kokonaisuus kuitenkin on jo sellainen kuin aikoinaan haaveilin.
Kokeilu vaalean puun kanssa elämisestä tuli testattua, enkä jaa sitä kaipaaamaan. Niin kivalta kuin vaalea puu monessa kodissa näyttääkin, niin vahvistui, että meidän kodissa se ei kuitenkaan tunnu omalta. Keittiön pöydän kannen kanssakin tullaan siis hakemaan joku muu ratkaisu. Tällaisena hyllykkö on minusta tyylikkäämpi, ja näin se edustaa paremmin kotimme yleistä modernin klassista tyyliä; peruslinjoiltaan selkeää ja yksityiskohdissa klassisia elementtejä.
Hydrangea


Hyllykön asetelmat hakevat vielä vähän paikkaansa, kun olohuoneen pöydästä on jouduttu lupumaan hetkeksi kokonaan, ja sen sekä sisutusalttarin alahyllyiltä olen pelastanut kaikenlaista 1-vuotiaan kynsistä. Toisaalta asetelmiahan veivaan eestaas muutenkin. Ehkä poikakin on vain tullut äitiinsä ja haluaisi tehdä omat asetelmansa. ;)
Kokoelma kauniita valokuvakehyksiä on ollut tälle hyllylle mielikuvissani. Niitä on vain ollut yllättävän hankala löytää. Olen siis etsinyt tyylikkäitä, mielellään hopean värisiä kehyksiä. "Tutkimustyöni" pohjalta voin nyt kertoa, että paras valikoima tällaisia taitaa olla Zara homella, jonka liikettä ei valitettavasti vain edellenkään Suomesta löydy. (Nettikauppa kuitenkin toimittaa käsittääkseni myös Suomeen.) Itse olen tuonut näitä esimerkiksi matkoilta. Nuo kaksi malliltaan kevyintä ovat juuri Zara homelta, ja ne olen hankkinut jo muutama vuosi sitten rakennusprojektin aikaan. Myös tuo helmiäismäinen kehys on Zara homen, mutta sen olen saanut ystävältä lahjaksi. Kiitos Susanna. <3 Poikkesin tässä joku kerta ostarireissulla Finn Marille, ja ehkä vähän yllätyksekseni löysin sieltä täydennystä kokoelmaani tuon isoimman kehyksen muodossa. Siinä tykkään erityisesti tuosta syvyydestä. Neliön muotoinen kehys löytyi Habitatilta. Kuvat kehyksissä ovat nyt vielä vähän satunnaisia. Toisaalta tykkään, että kuvissa on vaihtelua, mutta ehkä valitsen kuvat vielä jossain välissä paremmin harkiten.


Hortensia

Hyllyjen välissä ei tietenkään voi kynttilöitä polttaa, mutta niitäkin sieltä löytyy. Nostelen sieltä sitten aina käyttöön fiilikseen sopivan tuoksun. Syyssävyisiin hortensioihin myönnän ihan hurahtaneeni tänä syksynä. Tuohon takan viereenkin asettelisin niin mielelläni esimerkisksi kukkia, mutta se onnistuu kiipeilevältä pikkuoravalta vain hänen päikkärien aikaan. Tosisisustajastahan kertoo se, että urhoolisesti roudaan siihen aina jotain, ja sitten taas kiikutan kiireellä pois, kun mini herää. Jännä juttu, että missään nimessä en vain voi antaa tuon kohdan olla ihan rauhassa tyhjänä, mutta minkä sitä hölmö sisustaja taudilleen mahtaa.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Nyt omakin silmä on tyytyväinen tähän nurkkauseen. :)

   Poista
 2. Nätti, mikä on tuon taustaseinän väri ja sävy, sipsi@iki.fi osoitteeseen voi laittaa tietoa, jos sävy on muistissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sävyn nimi on huurteinen ja se löytyy Värisilmän Lumo -sävykartasta.

   Poista
 3. Kaunista. Mistä tuo purppuran/lilan värinen tyyny on hankittu ? 😍

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!