IKEA 2018 kuvasto: Poimintoja ja inspiraatiota

keskiviikko 23. elokuuta 2017


IKEAn kuvasto kolahti maanantaina luukuista moniin koteihin, eli syksy ja sisustusinspiraatio ovat jälleen täällä. Jos kuvasto ei ole sinulle tullut paperisena versiona, voi sen kipaista hakemassa IKEAlta tai R-kioskilta. Vaihtoehtoja kuitenkin riittää, sillä kuvastosta on myös nettiversio ja jopa sovellus.
Viime viikolla piipahdin Ikean kutsumana uuden kuvaston lanseeraustilaisuudessa kuulemassa, näkemässä ja käsin koskettelemassa uutuuksia ja trendejä. Ajattelin nyt jakaa teillekin niistä omat poimintani inspiraatioksi.
 Olohuone on uuden kuvaston keskiössä tai oikeastaan #elohuone. Ikea nimittäin mielellään vaihtaisi tuon niin moneen taipuvan huoneen nimen elohuoneeksi. Ei ollenkaan hassumpi idea. Se tekee olohuoneesta jotenkin paljon aktiivisemman paikan, silti unohtamatta rentoutumista, joka kuitenkin on se ihmisille tärkein asia olohuoneessa. Kuvasto on täynnä inspiraatiota tänäkin vuonna, ja tyyleissä on kirjoa monenlaisiin sisustustyyleihin.Syksyn trendien toinen puoli on runsas ja värikylläinen: isot kukkakuosit, yltäkylläiset sinisen ja vihreän sävyt, sametti ja trooppiset kuosit. Kuvastossa näkyy kuitenkin myös toinen harmonisempi tyyli hillityin sävyin ja rouhein luonnonmateriaalein. Tämä jälkimmäinen tyyli tietysti keskustelee vahvimmin oman tyylini kanssa, vaikka upealta nuo värit ja runsauskin näyttivät. 
Uutuuksista on ehdottomasti mainittava kaksi erikoismallistoa. Moni odottaa kuumeisesti HAY:n kanssa yhteistyönä syntynyttä YPPERLIG-erikoismallistoa. Perusasioiden kauneutta korostava mallisto tulee myyntiin lokakuussa.
Lokakuussa ilmestyy myös EFTERTANKE-mallisto, johon itse todella ihastuin. EFTERTANKE-maalisto on luotu yhteistyössä Thaimaalaisen sosiaalisen yrityksen kanssa, joka tarjoaa työtä taitaville käsityöläisille, sekä järjestää koulutusta ja terveydenhuoltoa koko yhteisölle. Hyvää tekevä tausta ja tuotteiden sosiaalinen vaikutus todella huokuu myös tuotteista, Mallistoon kuuluu kaunista käsin muotoiltua ja viimeisteltyä keramiikkaa, käsin tehtyä paperia ja käsinkudottuja tekstiilejä. IKEA on tehnyt vastaavantyypistä yhteistyötä jo aiemmin, mutta tämän malliston myöstä tuotteita on paljon enemmän ja sitä kautta käsityöläisiä mukana monin kertaisesti.


Kaapelitehtaalle kuvaston lanseeraustapahtumaan oli sisustettu/stailattu viisi tilaa, joista ruotsalaisen stailisti-bloggaaja Pella Hedebyn set up kolahti minuun eniten. Pella Hedeby on siis monille tuttu esimerkiksi Elle decorationin Stil inspiration -blogistaan, sekä  IKEA Livet Hemma -blogista. Hän oli siis tilaisuudessa antamassa vinkkejä siitä, miten stailauksella saa lisää eloa olohuoneeseen. Hänen luoma sisustus edusti tyylien kirjossa sitä harmonisinta suuntaa, ja sama tyyli näkyy hänen töissään kautta linjan. 


Nämä kuvat ovat Pellan tilaisuuteen stailaamasta set upista, jota olisi voinut katsella vaikka miten pitkään.  Rauhoittava ja kutsuva tunnelma seesteisen värimaailmansa ansiosta, ja silti inspiroiva ja kiinnostava monien yksityiskohtien takia. Kun pohja on simppeli, harkitut asetelmat tulevat esiin ja saavat sisustukseen sitä peräänkuulutettua eloa.
Kokosin muutamia asioita, joihin tämä stailaus perustuu, ja on Pellan tyylille ominaista laajemminkin. Tunnistan hänen tyylistään paljon omaakin tyyliäni, ja allekirjoitan luettelemistani asioista kaikki. Vinkkejä olohuoneen sisustamiseen Pella Hedebyn innoittamana:

-Harmoninen ja rauhallinen tunnelma
-Pohjana simppelit perusjutut
-Monikäyttöiset huonekalut
-Ajaton design
-Luonnonmateriaalit ja tekstiilien kerrostumat
-Luonnon sävyt
-Kasvit

Kuvat: Ikea

Pella oli valinnut tähän stailaukseen suosikkejaan IKEA-tuotteista, kuten uuden EKEBOL-sohvan ja Stocholm 2017 -malliston penkin. Molemmat ovat loistavia esimerkkejä helposti muunneltavista huonekaluista. Pyörillä olevia huonekaluja voi siirrella, ja penkki voi toimia myös pöytänä. Kirjoitusalusta toimii ikään kuin kehyksenä kuvalle, jota voi rennosti vaihdella. Aröd-valaisin on hyvä esimerkki ajattomastasta designista ja valaisin luo lämmintä tunnelmaa. Sylinterimaljakoihin voi laittaa kukkia, mutta niitä voi myös käyttää säilytysastioina vaikkapa siveltimille, ja ne ovat kauniita hyllyllä ihan tyhjilläänkin. Uutuustuotteista yksi oma suosikkini ovat messinkiset aterimet, ja messinkisen lusikan tarkkasilmäinen voi Pellankin stailauksesta löytää. Persoonallisuutta sisustukseen tuo Japani-viitteet, jota koko stailaus heijastelee, mutta joka selkeimmin näkyy Ikean Aina-pellavakankaasta valmistetussa kimonossa seinällä.

Ikean innoittamana inspiroivaa sisustussyksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!