Boho-vaikutteita lomatyylissä

maanantai 6. helmikuuta 2017


Täällä on Playa Blancasta palattu. Ennen kuin ehdin käydä läpi varsinaiset lomakuvat, niin nyt vähän juttua lomatyylistä, pakkailujen ohessa napsituin kuvin.
Lomalla sitä jotenkin heittäytyy erilaiseen fiilikseen, ja kaipaa vähän erityyppistä juttua tyylinkin suhteen. Täytin matkalla 34 vuotta (APUA! Voinko enää kutsua itseäni reilu kolmekymppiseksi? Olenko ensi vuonna jo vajaa nelikymppinen?) Eihän tällainen ikä-ihminen, joka on jo aikoja sitten löytänyt tyylinsä, tässäkään kohtaa mitään täyskäännöstä tee. En siis puhu nyt mistään madonnamaisesta tyylin vaihtelusta, mutta ripaus tiettyä rentoutta pukeutumiseeni lomalla ilmestyy. Modernin klassisessa tyylissäni on aina ollut myös ripaus boho-henkeä, ja tuo puoli korostuu erityisesti juuri lomalla ja kesäisin. Sama pätee myös sisustamiseen. Itse toteutan boho-tyyliä siis maltillisesti, mutta kunnon boho-inspiraatiota kaipaaville instassa kannattaa ottaa seurantaan Paulina Arcklin, joka on suomalainen Italiassa asuva valokuvaaja ja kuvastailaaja.
Kesällä boho-vaikutteita on pieniä ripauksia vaatekaupassa kuin vaatekaupassa, mutta tammikuussa piti vähän miettiä mistä löytäisin oikeaa henkeä muutenkin kuin kuvien kautta. Tässä postauksessa luvassa siis myös pari boho-henkistä lifestyleliikevinkkiä.Ikisuosikkini, jonka teille joskus esittelinkin on tietysti Nougat. Nougat olisi ollut Helsingissä, mutta sinne asti en juuri nyt päässyt. Päivin aina inspiroiva Monday to Sunday Espoon Kivenlahdessa olisi ollu myös juuri oikeaa henkeää, mutta ilman vauvaa ajattelin käväistä jossain lähempänä. Päivin blogista ammensin silti inspiraatiota ja matkakuumekin nousi matkakuvia katsellessa.
Olin yrittänyt hakea sopivaa boheemia tunnelmaa jo indiskasta, mutta en voi kertoa onnistuneeni. Liian värikästä tietenkin, ja vaikka taiteilija olenkin, niin yleisesti myös ihan liian hippiä minulle. En kuitenkaan lähtenyt ihan tyhjin käsin, vaan tein sieltä yhden ihanan löydön. No okei, jos yrittää mennä hakemaan jotain boheemia, ja tulee ulos vaalensinisen kauluspaidan kanssa, niin en nyt tiedä mitä kunnon flowerpowerhenkiset siitä sanoo. Minä näin kuitenkin tämän pitkän kauluspaidan täydellisenä rantavaatteena, kunhan sen yhdistää hattuun ja oikean henkiseen koruun. Helppo vaate rannalle bikinien päälle, ja silti vaate jota kehtaa käyttää sitten muutaman kuukauden kuluttua Suomenkin kesässä.Indiska kun ei kuitenkaan oikein vastannut tunnelmaltaan boho-kaipuuseeni, jäin vielä pohtimaan mistä sitä oikeaa etsimääni henkeä oikein löytäisin, ja sitten se tuli mieleeni. By Pia´s on avannut tänne Espooseen uuden liikkeen, ja sieltähän se oikea boho style löytyikin. Tällaiset skandinaaviset sävyt sopivat paremmin tyylini kuin väri-iloittelu. By Pia´s uusi liike oli sisustuksellisestikin käymisen arvoinen paikka. Valkoinen kevyt silkkipaita ja rento koru lähtivät mukaani. Kotona fiilistelin vielä uusilla kuvastoilla, jotka on kuvattu Italiassa, ja joiden kuvat muuten jo yllä mainitsemani Paulina Arcklin on ottanut.
Viime kesä kun mentiin äitiysvaatteissa, oli kesävaatetilanteessa paikattavaa vielä By Pia´s visiitin jälkeenkin. Edellisessä Back to basics -postauksessa sanoin, että pastellit eivät ole vielä saaneet tuulta alleen, mutta nyt sekin asia tuli ainakin lomavaatteiden osalta korjattua. Nappasin Lindexin ale-rekistä kauniin roosan paidan, jossa ihastuin erityisesti hihansuissa oleviin nauhoihin, ja roosa on kuulemma myös kevään trendiväri. Niinpä vaalenpunainen eri sävyissä taitaa olla kyllä ihan joka kevät. Minulla harvemmin on kuviollisia vaatteita, paitsi juuri kesällä. Lindexiltä nappasin myös toisen vähän mukavuusalueeni ulkopuolelta olevan vaatteen. Sininen on kyllä värini varsinkin kesävaatteissa, mutta kuvioita valitsen harvemmi. Tämä vähän Paisley-tyyppinen kuvio sopi kuitenkin hyvin tällaiselle klassisellekin pukeutujalle. Päätyihän sitä sinne matkalaukkuun mukaan myös niitä niin sanottuja "turvavaatteita", eli sitä tuttua mustaa. Musta toimii aina, myös kesävaateissa, kunhan sen asustaa kesäisesti. Panamahattu keikkui päässäni käytännössä melkein koko loman.
TallennaTallenna

5 kommenttia:

 1. Mä olen ehkä astetta vähemmän boho, mutta hyvin vahvasti 34 vuotta huhtikuussa. 😊 Myöhästyneet synttärionnittelut! Toviksi itsekin kauhistuin kun tajusin että pian se 40 alkaa olla lähempänä kuin 30! 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista ja onnea sinullekin jo etukäteen! Ei se auta kuin luottaa siihen, että henkinen ikä kompensoi todellisen iän. Nuoriahan me vielä ollaan. :)

   Poista
 2. Mistä nuo bikinit on? Näyttää hyviltä! Muutenkin tämä "rantatyyli" on mieleeni. Sattui juuri sopivasti tämä postaus inspiroinniksi, kun ollaan juuri varattu matka lämpöön ja aurinkoon toukokuulle. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat jo viime tai ehkä jopa edellisenä kesänä Lindexiltä hankitut. Ehkä siellä voisi olla nyt jotain vastaavan tyyppisiä. Nauttikaa lomasta! :)

   Poista
 3. Hei!
  Mistä olet hankkinut musta/valko raitaisen mekkosi ... kivan näköinen .

  Mukavaa viikonloppua sinne

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!