Olohuoneen talvisempi ilme

torstai 10. marraskuuta 2016


Sillä välin, kun seikkailen täällä Etelä-Pohjanmaalla poikien kanssa voidaankin vilkaista olkkarin tämän hetkistä ilmettä. Kesän jälkeen olohuone oli jotenkin kolkon oloinen. Kaipasin olohuoneeseen talvea kohti mentäessä pehmeitä lämpimiä materiaaleja ja tunnelmaa. Kuten kerroin rustiikkinen kukkakimppu sai aikaan inspiraation viimeistellä olohuoneen sisustusta. Pörröinen matto, pehmeä mohairviltti, kynttilät, seinävalaisimet, ja ne kukat; muuta ei lopulta tarvittu ja olohuoneesta tuli heti paljon kutsuvampi.


Päälinjoiltaan olohuone pysyy nyt varmasti tällaisena läpi talven, mutta toki joulu näkyy pian yksityiskohdissa. Jouluihmisenä yritän joka vuosi pidätellä marraskuun puoleen väliin joulujuttujen kanssa, mutta tänä vuonna se on ihanien lumisten pakkasmaisemien takia todella hankalaa. Mikään tontturivistö ei toki tänäkään vuonna kuulu suunnitelmiini. Sen sijaan muutamia harkittuja joulukoristeita, jouluvalot ja -kukat näiden olohuoneen elementtien rinnalle varmasti ilmestyy. Minunhan piti jo viime vuonna saada raksalle joulukuusi, joten tietenkin olen nyt jo katsellut kuusen paikkaa valmiiseen taloonkin. Mitään joulustressiä en aio ottaa, vaan fiilistellä ja tunnelmoida sillä, että saan laittaa ensimmäistä kertaa joulua tähän kotiin. En ole vielä ihan varma olemmeko aaton omassa kodissa vai täällä Etelä-Pohjanmalla, mutta silti ihana päästä toteuttamaan taloon liittyviä jouluhaaveita. Joulu ei minulle tarkoitakaan vain joulunpyhiä vaan joulutunnelmointia pitkin joulukuuta (ja jo marraskuun loppupuoltakin). Vihdoin saan esimerkiski haaveilemani kokoelman suuria tähtiä olohuoneen korkeiden ikkunoiden äärelle, pääsen joulusaunaan omassa saunassa ja saan toivottavasti läheisiä herkuttelmaan pitkän pöydän ääreen. Ruokapöytä muuten on nyt valmis.
Takkaseinän kiinteän hyllykön tekeminen on miehellä työn alla sillä välin, kun minä ja pojat olemme pois jaloista. Se nurkka on näkyvin keskeneräinen asia olohuoneessa. Olohuoneen seinä sen sijaan näyttää valmiimmalta kuin kesällä, koska sinne on ilmestynyt vihdoin seinävalaisimet. Unohdin vain ottaa kuvan, niin että ne olisivat olleet päällä, mutta instan puolelta sellainenkin löytyy (klik)Joka tapauksessa nuo epäsuoraa valoa ylös ja alas suuntaavat valaisimet korostavat kauniisti korkeaa tilaa ja tuovat tunnelmaa. Itse valaisimet ovat silti minimalistiset, eivätkä kerää liikaa huomiota itseensä.
Olohuoneessa ollut harmaa villamatto muutti alkusyksystä yläkerran loungemaiseen aulaan. Sen jälkeen olohuone vasta olikin kolkko ja tila ihan huusi uutta mattoa. Harmaa matto oli heti alun perin jotenkin liian tasavärinen sohvien kanssa. Olohuoneen matto on ollut hakusessa oikeastaan koko ajan, kun olemme tässä kodissa asuneet. Matton löytäminen oli "kevyesti" hankalaa. Miten kivoja mattoja on niin vaikea löytää? Lopulta olohuoneen matoksi päätin kokeilla Elloksen Tanger ryijymattoa. Päätöstä vauhditti se, että bongasin ja hyödynsin mattoon 40% alen, joten sille ei jäänyt paljonkaan hintaa. Netistä tilatessa on aina vähän yllätys miltä tuote lopulta livenä näyttää ja tuntuu, ja täytyy myöntää, että olin ehkä hieman skeptinen maton kermaisen pohjasävyn suhteen, mutta se istuu itse asiassa lattiamme kanssa todella hyvin, ja on armollinen liankin suhteen. Villamaton jälkeen tämä tuntuu myös ihanan pehmeältä ja pörröiseltä.
Jos valaisimet luovat tunnelmaa, niin silti paras tunnelman luoja olohuoneessa on kuitenkin takkatuli. Olemme tehneet takassa muutaman kerran loimulohtakin syksyn aikana. Niin hyvää! Mohairviltistä olen haaveillut pitkään, ja olen etsinyt kohtuu hintaista ja silti laadukasta vilttiä. Täydelliseen iskin silmäni Habitaressa Lapuan kankureiden osastolla. Ensin ajattelin beigeä, mutta uusi kaunis savun sävy kiilasi ohi.Eno studion multi candel pin kynttelikön hankin jo kesälomalla Vaasasta. Silloin tuntui, että onkohan mitään järkeä hankkia kynttelikköä keskellä kesällä, mutta todellakin oli. Olihan se ihana jo alkusyksyllä sytyttää siihen kynttilät tuomaan tunnelmaa.Minä seikkailen täällä Etelä-Pohjanmaalla vielä muutaman päivän, sitten sunnuntaina juhlitaan isänpäivää, ja seuraavalla viikolla meillä aletaankin valmistautua vauvan kastejuhlaan, joka on reilun viikon päästä. Marraskuu tuntuu menevän tänä vuonna nopeasti, kaikkea kivaa on luvassa loppuvuodelle.
Terveisiä lakeuksilta ja tunnelmallista iltaa!

8 kommenttia:

 1. Kaunista <3

  Mulla odottaa tuo sama matto vielä paketissa uutta kotia. Kiva kuulla, jos on mieluisa. Ja tuo kynttelikkökin löytyy meiltä, oon niin in lööv siihen, ettei mitään rajaa. Ehdottomasti paras sisustusostokseni vuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Voi uuden kodin odotus on ihanaa. Itsekin tein hankintoja uuteen kotiin muuttoa odotellessa. Ne on ihan sitten kaivaa esiin. :)

   Poista
 2. Onpa aivan äärimmäisen kaunista ja tunnelmallista. Sävyjen harmoniaa. Mikä tuo korkean seinän harmaa sävy on? Minulla on käynnissä kova sävymetsästys ja olen aivan päästäni pyörällä sävykoodien kanssa. Mutta tuo on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, kun vastaaminen on kestänyt, ja kiitos ihanasta kommentista!♥ Seinän värisävyn nimi on huurteinen, ja se löytyy Värisilmän Lumo sävykartasta. Se on kyllä ollut hyvä valinta. Sävy onnistuu olemaan yhtä aikaa viileä ja silti pehmeä. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Olen itsekin harkinnut, että maalaisin tällä samalla sävyllä vielä muitakin seiniä. Sävyviidakkoon saattaa kyllä eksyä, mutta toivottavasti löydät sen täydellisen tästä tai jostain muusta sävystä. :)

   Poista
 3. Ihania kauniita kuvia ja toi sohva, mikä muhkeus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3 Sohvat on kyllä muhkeutensa puolesta olleet hyvä valinta tähän korkeaan tilaan. Vaikka ulkona olisi pimeää, märkää ja kylmää, sinne on ihana upottaa itsensä lämmin viltti päällä. :)

   Poista
 4. Tosi tunnelmallisen ja kotoisan näköistä, kauniita sävyjä! Näitä juuri valmiin kodin kuvia katsellessa oma malttamaton olo oman uuden kodin valmistumisesta vaan kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna! Uuden kodin sisustaminen on kyllä ihanaa. Tavallaan tuo vaihekin on kyllä ihana, kun kaikki on vielä edessä. Pian pääset tosi toimiin sinäkin. ...Siitä sinun jättineulepeitosta tuli muuten aivan mielettömän ihana. <3 Täytyy kyllä vielä joskus koittaa itsekin tehdä sellainen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!