Visit Vaasa

lauantai 16. heinäkuuta 2016


Vaasa mainostaa itseään Suomen aurinkoisimpana kaunpunkina, enkä väitä vastaan, sillä säät Vaasassa suosivat meitäkin viime viikolla siellä lomaillessa. Vaikka muualla Etelä-Pohjanmaalla oli yhtä aikaa joko kovin epävakaista tai jopa ihan kaatosadetta, niin Vaasassa aurinko paistoi. Lomalla on ihana, kun voi mennä fiiliksen mukaan, ja koska tunnelma Vaasassa oli niin kesäinen, niin päätimme jäädä yöksi.

Kokosin tähän teille muutamia Vaasa-vinkkejä, jos joku muukin on suunnitellut pikkuvisiittiä tähän Suomen Tukholmaksikin kutsuttuun kaupunkiin ...tai innostuu vaikka tekemään Seinäjoen asuntomessuilta lenkin Vaasankin kautta. Se kumpi nykyisin on se Pohjanmaan pääkaupunki, siitä kai riittää mielipiteitä. Siinä missä Seinäjoki kasvaa, virkistyy ja monipuolistuu koko ajan, niin Vaasassa on minusta sitä aitoa kaupunkihenkeä, kun varsinkin Etelä-Pohjanmaan miellän kyllä hyvin pitkälle maaseuduksi. Minusta parasta Vaasassa on tietysti meri ja kauniit vanhat rakennukset. Kun olin teini pikkupaikkakunnalla, niin Vaasaan lähdettiin shoppailemaan, koska sinne tyylivaikutteet Ruotsista tuntuivat tulevan nopeammin. Vaikka näin netin aikaan muotijutut kulkevat merien ja maiden yli nopeasti, niin edelleen Vaasalaisten tyylitaju erottuu minusta positiivisesti edukseen. Näihin muutamiin Vaasa-vinkkeihin kuuluu niin ravintola-, kahvila-, hotelli-, sisustusliike- kuin vaateliikevinkkejäkin.


Mihin kesäterassille?




Heti kun tulimme Vaasaan, meri veti puoleensa. Päädyimme laivaravintola Farosin kannelle jätskille ja kylmää juomaa hörppimään. Faros on ollut alunperin majakkalaiva, ja se on tuotu Vaasaan 1989. Ravintolalaivana se on toiminut siitä asti, mutta se avattiin uudistettuna suuren peruskorjauksen jälkeen 2013. Lapsiperheeltä erityispisteet ansaitsee "hiekkalaatikko", jonka huomasimme, kun olimme jo lähdössä pois. Ilman aikatauluja päätimmekin jäädä hetkeksi rantaan, kun pikkumies viihtyi hiekkalapioiden, sankojen ja muottien kanssa, ja me miehen kanssa symppiksillä raitaisilla aurinkotuoleilla.


Mihin syömään?




Ravintolaksi valikoitui ensimmäisenä iltana hulppeassa Vaasan kauneimmaksi rakennukseksikin valitussa Kurtenia-talossa sijaitseva Italialainen ravintola Il Banco. Pasta on ainakin meillä 2-vuotiaan lempparia, joten ruoka toimi hyvin myös pikkumiehen kanssa. Nautiskellen tyhjenivät myös meidän aikuisten lautaset.


Missä yöpyä?


Kuva

Vaasaan tullessa emme siis olleet päättäneet jäämmekö yöksi, mutta yöpymispaikkoja oli kaupungissa onneksi ihan hyvin myös näin loma-aikaan vapaana tällaisille impulsiivisillekin reissaajille. Harkitsimme kylpylävaihtoehtona Tropiclandiaa, ja jos sää olisi ollut sateinen, niin siihen olisi ehkä päädyttykin. Sympaattinen pieni yksityinen Hotel Astor Wasa vei kuitenkin tällä kertaa voiton. Veikkaan, että tulevina vuosina lapsiperheenä reissatessa takapenkiltä jyrää kaksi ääntä kylpylän puolesta, joten nyt, kun äiti ja isä saivat vielä päättää, niin päädyttiiin tähän idyllisempään vaihtoehtoon. Ylipäätään hotelliyöpyminen riitti vielä jännäksi jutuksi pikkumiehelle. Hotelli Astor sijaitsee siis ihan Vaasan keskustassa juna-asemaa vastapäätä. Astorin aamiainen on mainitsemisen arvoinen. Astorin omassa uunissa paistuu leivonnaiset, ja aamiaiselta löytyi niin vohvelirauta kuin smoothiekin. Astorissa onkin tarjolla viikonloppuisin brunssi myös muille kuin hotellin asukkaille.




Mistä kesäherkut?




Seuraavana päivänä olimme vielä hetken kaupungilla. Näin mansikka-aikaan suuntasimme ensimmäisenä kauppatorille kesäherkkujen perässä. Helsingin kauppatorin kaltaista kuhinaa Vaasan torilta ei löydy, mutta ihan mukava vähän rauhallisempi kesäinen tunnelma. Kuulemma sunnuntaisin tori täyttyy kirpparimyyjistä.
Minulla oli keskustasta mielessäni myös pari liikettä, joissa halusin käväistä.


Missä kivat vaate- ja sisustusliikkeet?








Nämä kuvat ovat minun \ min -liikkeestä, josta löysin sekä tulevalle vauvalle että isoveljelle ranskalaisen Armor luxin ihanat raitapaidat (tai vauvalle bodysetin) 40% alesta! Itselleni tuo kyseinen klassikkoraitapaita on yksi lempivaatteistani. Nyt raitapaita puuttuu enää mieheltä, että koko perhe voisi samistella. ;D Itse asiassa niitäkin liikkeestä olisi kyllä löytynyt. Minun min oli kiinnostava liike myös sisustustuotteiden osalta.
Tämän lisäksi ohjaisin sisustusintoisia suuntaamaan esimerkiksi Amaliaan, joka on yhdistelmä sisustus- ja kukkakauppaa. KN2 ei ole ihan keskustan ytimessä, mutta ei sinnekään pitkä matka ole. Täytyy kyllä sanoa, että meinasimme ensin ajaa ohi, koska liike vaikutti vain ihan perinteiseltä huonekaluliikkeeltä. Minulla oli kuitenkin mielessäni tietty asia jota liikkeestä hain (tämä), joten marssin ennakkoluuloineni sisään, ja hyvä niin, sillä Design-esineiden valikoima yllätti. Nettikauppa kyllä silti korvaa tässä tapauksessa kivijalkaputiikin. Karisma-vaateliikkeestä on luvassa juttua huomenna ihan erikseen, sillä sen verran ihana liike oli kyseessä.


Mihin kahville?




Pikkumiehen nukkuessa päikkäreitä istuimme rauhassa kahvilla Sweet Vaasassa. Kesäinen Pavlova oli superhyvää! Ihan Sweet Vaasan vieressä on herkkusuille myös Suomen paras leipomo 2014 ohjelman / tittelin voittanut Aroma Bageri & Konditori, josta haimme mukaan kiviuunissa paistetun hapantaikinaleivän. Eikä herkuttelu tähän loppunut ;) ...


Mihin lounaalle?






Ennen kotiin lähtöä suuntasimme rantaan lounaalle. Strampen on paviljonki rannassa puistoalueella. Esteetikkona nautin jo pelkästään kauniista miljööstä, ja pionein viimeistellystä kattauksesta, mutta toki myös hyvästä ruoasta. Arkisin lounalla on tarjolla kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa, ja kun merenrantakaupungissa ollaan, niin toinen niistä on aina kalavaihtoehto. Oma valintani olikin maukas lohikeitto. Meillä oli alunperin tarkoitus käydä vielä ihatelemassa maisemia Raippaluodon sillalla, mutta vatsat täynnä ja muutenkin kylläisinä oli aika kiittää Vaasaa ja suunnata auton nokka merimaisemista hetkeksi kohti lakeuksia.


Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa myös muille Vaasaan kesäretkeileville. Jättäkää toki myös lisää Vaasa-vinkkejä, jos Vaasa on tuttu kaupunki.
TallennaTallenna

5 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä! Kivankuuloinen loma teillä ollut :) Tässä muutama Vaasa-vinkki lisää: Sisustusliike Säde Palosaarella (ei siis keskustassa), Konsulinnan kahvihuone Loftet ja samassa yhteydessä Loftetin Taitoshop-liike, lelu(&sisustus)kauppa Bambini Rewell Centerissä, Seven Roses Rewell Centerissä (myy mm.Odd Mollya), DOPPWoman (naisten vaate-, kenkä- ja asusteliike torin vieressä), Kahvila Ylikiva (lastenvaunukansaystävällinen, mm.vohveleita, myös allergiat huomioiden), Kauppahalli (kahviloita, ravintoloita, pikkupuoteja), Polarn o. Pyret (HS-Center) ja Pohjanmaan museo (Vaasan historiaa, luontoa ja täytettyjä eläimiä) sekä Vanhan Vaasan rauniot ja museo (Vanhassa Vaasassa). Lisäksi lähiympäristössä mm. Raippaluodon silta, Stundarsin kotiseutumuseo (Vaasassa myös Bragen ulkoilmamuseo) sekä Aava-Kertun Kotitila ja Merenkurkun saaristo (maailmanperintöalue).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä kattavasta listasta. :) Joukossa on joitakin itselleni nyt tai ennestään tuttuja paikkoja, mutta myös niin paljon uusia tutustumisen arvoisia vinkkejä, että seuraavalla kerralla täytyykin selvästi varata Vaasaan viikko, että ehtii käydä listan läpi. ;)

      Poista
  2. Ihana listaus näin vaasalaisestakin! Sweet Vaasa on ehdoton lemppari! Ja ihan vinkkinä vaan, Vaasa ei kuulu etelä-Pohjanmaan vaan on Pohjanmaata! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tästä oli iloa. :) Totta tuo, että Pohjanmaatahan Vaasa tietysti tosiaan on, eikä Etelä-Pohjanmaata. Tämmöiseksi sitä tulee Suomen kartan kanssa, kun yli 10 vuotta on ollut pois Pohjanmaalta täällä kehä 3:n sisäpuolella. ;D Päivitin asian nyt ihan tekstiinkin. Kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. Raikas, asiantunteva, herkunmakuinen kirjoitus, hyvä fiilis. Pari pientä uutta tietoa myös näin vaasalaiselle eli mehevät kiitokset siitäkin. Arvokasta saada tietää, miltä kaupunki näyttää ja tuntuu ulkopuolisen silmin. Hyvät jatkot, tervetuloa pian uudestaan !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!