Lomamoodi ja valkoisuudessa kylpevä makuuhuone

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016


Meidän perhe lomailee nyt yhdessä pitkästä aikaa. Kaikki miehen viime
vuoden lomat kuluivat tontilla ja raksalla, joten on erityisen kiva, että meillä on koko perheen yhteistä aikaa. Olin haaveillut, että voisimme lähteä jollekin pienelle matkalle, vaikka Tukholmaan, mutta vaikka vauvalla vatsassa on kaikki hyvin, niin oma vointi on ajoittain ollut sellainen, että lääkäri kehotti ottamaan varovaisesti. On siis parempi pysyä Suomen rajojen sisäpuolella. Onneksi Suomessakin on paljon kauniita kesäkaupunkeja ja tapahtumia, joissa on kesällä kiva vierailla. Palaan kesäretkiin täällä blogissakin, mutta instagramin puolella meidän retkiä voi myös seurata.
Kotonakin raksa ja sisustusjutut varmasti etenevät loman aikana, koska ei me koko lomaa reissaillen vietetä. Kauneimpia kesäpäiviä ei silti tuhlata puurtamiseen, vaan talojuttuja edistetään rennosti lomamoodissa puuhastellen, kun siltä tuntuu. Talokierroskin kyllä siis taas jatkuu. 


Näissä kuvissa näkyy pari otosta makuuhuoneesta, jossa on tapahtunut pieniä muutoksia sitten kevään. Sängynpääty puuttuu edelleen, mutta päiväpeiton sain joku aika sitten hankittua. Tämä IKEA:n untuvapeite ei virallisesti ole päiväpeitto, mutta selkaisena se nyt meillä toimii. Ainakin minun selvitystyöni tuloksena kaikki niin sanotut varsinaiset päiväpeitot olivat enemmän tai vähemmän lituskaisia, joten siksi päädyin lopulta untuvapeittoon. Yleensä untuvapeitoissa, jotka on ajateltu pussilakanan peittämiksi, reunoja kiertää kanttaus, joka ei päiväpeittokäytössä näytä hyvältä. Tässä mallissa reunassa on vain ommel.  
Makuuhuone kylpee nyt yöttömien öiden kunniaksi valkoisuudessaan, mutta hitunen mustaa on joukossa. Yöpöydälle päätin kokeilla silkkikukkia, vaikka olen tekokukkiin aiemmin suhtautunut vähän epäillen. Käväisin nimittäin joku aika sitten Maison Helsinki putiikissa. Liike on ollut pitkään must go -listallani. Jo liikkeen ikkunoista, ja varsinkin oven avattua, mieletön kukkamerinäkymä avautui. Päätin kokeilla miltä silkkikukat omassa kodissa näyttäisivät, ja totesin, että tämähän on hyvä vaihtoehto esimerkiksi juuri makuuhuoneeseen. En minä aitojakaan kukkia aio hylätä, mutta tuoksuton ja aidon näköinen kimppu toimii kyllä todella hyvin makuuhuoneessa. Valinnan vaikeus lempikukkieni välillä iski, mutta lopulta valikoin klassisen hortensiakimpun.

Suloinen TELLKIDDO -arvonta selvisi muuten heti juhannuksen jälkeen. Voitto osui tällä kerralla Tiian kohdalle, ja pakettikin on jo varmasti hänelle löytänyt perille. 
Onnea vielä Tiia, ja kiitos kaikille muillekin arvontaan osallistuneille!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät. Minustakin se toimii oikein kivasti. :)

   Poista
 2. Hyvinhän untuvapeitto sopiikin päiväpeitoksi, ihanan muhkean näköinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joku keksii tehdä muhkeita päiväpeittojakin, mutta toimiihan tämä näinkin. :)

   Poista
 3. Hei,
  Olen ihastellut täällä blogissa tänään kotinne kauniita materiaalivalintoja. Miltä valmistajalta löytyi tuo valkolakattu tammiparketti?
  T:Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! :) Parketti löytyi Timerwisen valikoimista. http://timberwiseparketti.fi/tuote/tammiparketti-classic-white-cream-harjattu-mattalakattu/

   Poista

Kiitos kommentistasi!