MAJA Coffee Roastery: Helsingin sympaattisin kahvila

lauantai 3. lokakuuta 2015

Olen tässä syksyllä löytänyt ehkä Helsingin sympaattisimman pienen kahvilan. Enkä todellakaan olisi uskonut löytäväni sitä vanhan ostarin kulmasta, mutta siellä se on Lehtisaaressa MAJA Coffee Roastery, ja itseasiassa juuri paikka on tavallaan osa sen ainutlaatuisuutta. Sisustus on minimalistinen. Jos jossain "less is more" tulee todeksi, niin täällä. Kahvilassa on esimerkiksi käytetty puuta todella kauniisti, ja kahvilan tunnelma on lähes eteerinen, tähän on syynsä. Kahvilaa pitävästä pariskunnasta Kayan Nishikori on tominut sisustussuunnittelijana ja Tapani Huovinen taas on opiskellut puusepäksi. Itse asiassa hän on opiskellut puuartesaaniksi yhdessä mieheni kanssa. Kahvilasta oli juttu uusimmassa Design Stories -lehdessä, ja mies tunnisti jutusta tutut kasvot. Päätimme lähteä testaamaan tätä kahvilaa.
Kahvinautinto oli todella elämys. Tila on todella kaunis, kuin toiseen maailmaan astuisi, niin rauhallinen. Pelkästään sen seuraaminen, kun Kayan valmistaa suodatinkahvin huolella, on nautittavaa katseltavaa. Odotellessa ja kahvista nauttiessa voi selailla kahvilan kiinnostavaa lehtivalikoimaa. Monet lehdet ovat japaninkielisiä, mutta vaikka kieltä ei hallitsisi voi niiden estetiikkaan uppoutua kuuman kuppinsa kanssa.
Kahvi ei ole minulle jokapäiväistä, vaan se liittyy nimenomaan kahviloihin tai kotona rauhallisiin viikonloppuaamuihin. Minun on turha sanoa lyhyellä ja vähäisellä kahvinjuontikokemuksellani mitään muuta  analyysiä tästä kahvista kuin, että latteni oli todella hyvää ja pehmeän makuista. Kahvihifistelijät hoitakoot syvemmät analyysit.
Maja on siis itse asiassa myös kahvipaahtimo. Kahvi paahdetaan samassa tilassa ja heidän kahvejaan voi ostaa myös mukaan kotiin.
Tällä kertaa pikkumies nukkui ikkunan takana uniaan ja me saimme nautiskella ihan rauhassa. Mies ehti ottaa toisenkin kupin kahvia ja minä ehdin maistaa lopulta myös teetä, sillä välillä kun pikkumies veteli normaalia pidempään sikeitä raikkaassa syyssäässä. Teevalikoiman edessä luki "You drink coffee I drink tea my dear", lause, joka sopisi minunkin suuhuni. Tee kun on enemmän juttuni. Vaikka teenkään osalta en ole mikään asiantuntija, vaan luotan vain aisteihini. Hibiskusta ja minttua sisältävä tee oli täydellinen levolliseen syyspäivään, TOP OF THE DAY. Ostin tuota teetä lopulta myös kotiin tuliaisiksi kylmiä syysiltoja lämmittämään.
Japanin matkastamme on jo vuosia, mutta se on säilynyt yhtenä hienoimmista matkakokemuksista. Ehkä siksi, että Japanilaisten ystävien matkassa pääsimme kokemaan autentista Japanilaista elämää. Minua kiehtoo japanilaisten arvostus esteetiikkaa kohtaan. Sille annetaan paljon enemmän arvoa kuin meillä Suomessa. Pienet asiat ovat merkityksellisiä, kun meillä Suomessa on usein suuremmat linjat. Tästä kahvilasta japanilainen ja suomalainenestetiikka kohtaavat. MAJA on yksinkertainen ja silti moniaistillinen kokemus. Minut löytää MAJAsta jatkossakin varmasti useasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!