Kylässä: Ystävien uudistettu makuuhuone

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ystäväni ja hänen miehensä, joiden luona viime viikolla kyläilin, ovat remontoineet kotinsa makuuhuoneen. Sain luvan esitellä huoneen teillekin. Harmi, että he eivät ole remonttiin ryhtyessä ottaneet ennen-kuvia, sillä muutos on iso. 
Iso on myös makuuhuoneen koko. Näissä kuvissa huoneen koko ei ihan pääse oikeuksiinsa, mutta tilaa on kuin suuressa hotellihuoneessa, yhteensä 24 neliöä. Meidän tulevan talon makuuhuone tulee olemaan postimerkki tähän verrattuna. Remontissa tämä huone sai uuden valkoisen lattian, ja seinät levytettiin. Takaseinä maalattiin kauniilla tummanharmaalla, jonka sävy valittiin pantone-värikartastosta, ja muut seinät saivat valkoisen sävyn. Huoneesta purettiin pois kokonaan vaatehuone, ja siellä ollut ikkuna peitettiin. Vaatehuoneen tilalle tulivat vaatekaapit. Pitkälle seinälle kaappeja mahtuukin, niin että säilytystilaa on silti vaatehuoneen verran. 
Suuren huoneen katseenvangitsija on iso höyhenvalaisin. Se on tanskalainen Vita Eos XXL, joka on käsin valmistettu ankanhöyhenistä. Valaisin tuo pehmeyttä tilaan, niin visuaalisesti kuin myös akustisesti. Valtava höyhenovaali on yhtä aikaa kaunis ja myös jotenkin humoristinen. Valaisin sopii tähän huoneeseen, mutta myös täydellisesti omistajalleen, sillä samoja piirteitä on myös ystävässäni; pehmeyttä, kauneutta ja huumoria. 
Tässä makuuhuoneessa vanhempien kanssa asustaa myös 1,5 vuotias poika. Muumit ovat pojalle hittijuttu. ...eikä vain pojalle. Täytyy nimittäin paljastaa, että perheen äidillä on salainen historia muumimaailman työntekijänä. Oli kuulemma superhauska, mutta hikinen kesätyö. Kuinka moni teistä on muuten omistanut tai muistaa 90-luvun hitin, muumiherätyskellon. Sen, joka laulaa muumilaulua, ja hokee: "Herätys! On kiva päivä tänään. Herää jo!". Sellainen ysäriaarrekin tästä makuuhuoneesta löytyy, vaikka se ei nyt näihin kuviin juuri osunutkaan. Pojallakin on oma hieno valaisimensa tässä huoneessa. Harri Koskisen suunnitteleman Hattivattilampun poika sai joululahjaksi. 
 Ikkunan edessä olevasta IKEA:n kauniista modernista keinutuolista en valitettavsti saanut kunnon kuvaa, kun minun pikkumies heräsi päikkäreiltään ja päätti, että kuvaaminen loppuu. Keinu on joka tapauksessa IKEA:n musta Lilberg keinutuoli. Se on valitettavasti loppuunmyyty, mutta jos joku kuitenkin iski siihen silmänsä, niin omaansa voi toki yrittää metsästää käytettynä vaikkapa AEKI:sta, jossa kierrätetään IKEA:n huonekaluja. Ystävänikin oli ostanut keinun käytettynä tai oikeastaan vaihtanut sen Sinin lattiamoppisettiin, heh heh! Aika hyvä diili! 
Tätä juttua kirjoittaessa tajusin, että tämän meidän väliaikaisen kodin esittelykin on ihan jäänyt. Itsellä ajatukset luonnollisesti ovat enemmän uuden talon rakentumisessa ja sisustamisessa, mutta ehkä teistä voisi olla kiva kurkata vaikkapa pojan huoneeseen täällä väliaikaisessakin kodissa.
Huomenna vielä yksi postaus kesäreissulta, kun kurkataan yhteen kivaan Turkulaiseen sisustusliikkeeseen, joko arvaatte mihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!