Juhannusaatto ystävien kanssa

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015
 
 

Me vietettiin tänä vuonna juhannusaattoa ihan vain kotona. Juhannustunnelma tuli kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun saattiin ystäväperhe kylään. Pikkumieskin oli aivan innoissaan, kun sai kolme leikkikaveria. 
Juhannusaatto kului siis rennosti lapsiperhetyylillä, eli vähän juomaa ja paljon ruokaa. Ruoka syntyi helposti, kun sovimme etukäteen, että tehdään ruokia yhdessä. Hanna toi kesäisen raikkaan salaatin ja vastapaistettua focacciaa. Me teimme perunasalaattia ja pieniä lohileipiä. Uudet perunat laitettiin liedelle, kanavartaat ja täytetyt herkkusienet grilliin, ja kyllä siinä sitten jo juhannuspöytä notkui herkkuja. Lopuksi vielä jätskikakku ja mansikoita jälkkäriksi. Tämä oli nyt jo muuten kesän kolmas jätskikakku. Tällä kertaa kokeilin tehdä sen lakritsan makuisena, ja tämä versio taisi olla paras. Meidän ruokapöytä on niin pieni, että kattauksessa luotin vain kivoihin ja helppoihin paperiservetteihin ja kesäiseen pioni- ja freesiakimppuun.
Haukassa seurassa aika meni ihan liian nopesti. Toisaalta sehän on vain hyvien juhlien merkki, jos niiden päättyessä haluaisi edelleen jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!