Rairuoho kananmunan kuorissa ja betoninen pääsiäismuna

perjantai 3. huhtikuuta 2015








Kun viikolla ulkona satoi lunta aloin epätoivoisesti loihtimaan kevättä ja vihreyttä sisälle. Vastaväitteenä takatalvelle keittiönpöydälle tuli kevät pienen simppelin pääsiäisasetelman muodossa. Tallinnassa törmäsin kivaan ideaan istuttaa rairuohoa kananmunan kuoriin. Tai vanha keksintöhän tuo taitaa olla, mutta itse en ole sitä koskaan aiemmin kokeillut. Helppoa kuin (pääsiäis)heinän teko! Munakasta tehdessä kuoret talteen, jotka pesaisin, sisälle multaa ja siemenet pinnalle, ja ei muuta kuin sumuttelua.
Monena vuonna on käynyt niin, että havahdun rairuohon kasvattamiseen ihan liian myöhään. Tällä kertaa istutin ruohon viikko sitten ja mietin, että ehtiikö ruoho tälläkään kertaa kasvaa pääsiäiseksi. Heinää alkoi kuitenkin jo parissa päivässä puskea. Ajelimme eilen pääsiäiseksi tänne Etelä-pohjanmaalle, ja koska tuo nurtsi alkoi olemaan vasta juuri parhaimmillaan, pakkasin sen mukaan pääsiäisviemiseksi pikkumiehen mummilaan. Nyt se tuo pääsiäistunnelmaa täällä muillekin, eikä kuihdu yksin meidän keittiönpöydällä.
Talinnassa Home artissa oli tosi kivoja betonisia munia, joita reipas ja näppärä voisi toki tehdä itsekin. Minä päädyin tällä kertaa valmiiseen. Niitä oli pienempiäkin, mutta tuo iso on minusta jotenkin  humoristinen ja kaunis yhtä aikaa. Jos emme olisi olleet Talinnassa autolla matkassa, tuskin olisin ottanut betonimöhkälettä rehattavakseni. Perunanarsissin asetelmaan pelastin sisälle lumen keskeltä. Jos sää olisi keväisempi olisin tehnyt toisin päin ja vienyt koko astelman ulos.
 Näiden kuvien myötä mukavaa pääsiäistä!
... ja muistakaahan osallistua Lapsimessujen lippujen arvontaan

8 kommenttia:

  1. Kauniita pääsiäiskoristeluita ja ihana betoni muna ;)
    Mukavaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
  2. Suloiset koristeet!
    Höyhenen kevyttä pääsiäisen jatkoa sinulle!
    Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
  3. aivan ihana tuo munakuori-idea!

    Katja - willalemmelle.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa bongasi kyllä kaikkea kivaa ja inspiroivaa! :) Teidänkin Tallinnan reissu vaikutti hauskalta :)

      Poista
  4. Samanlaiset istutukset täällä meilläkin, tosin ruoho kasvoi tosi harvaan, näyttää niin kaljulle :D Kokeilin tänä vuonna istuttaa rairuohot ekaa kertaa (käyttämättömistä!) kertisvaipoista kaapimaani nestesieppariin ja se toimi tosi kivasti noissa munankuorissa, kun tiivistyi ja oli lähes väritöntä. Se sieppari on siis sitä vaipan sisällä olevaa, kostuessaan hyytelömäiseksi muuttuvaa ainetta :)

    -Lyydia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä olekkaan kuullut, että "vaippamössöä" (käyttämätöntä! ;) ) voi käyttää tähänkin tarkoitukseen. Täytyypä joskus kokeilla. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!