50 tulppaania kevään kunniaksi

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015


Me käväistiin torstaina vajaa viikko sitten pikaisesti Kevätmessuilla.
Messuilla käyminen on mukavaa ja inspiroivaa ajanvietettä. Jostain käteeni aina tupsahtaa liput milloin millekin messuille. Olen viime ja tämän vuoden sisällä voittanut jo ainakin kolmet liput eri messuille ja lisäksi saanut parit liput.(Seuraavaksi sitten vuorossa Lapsimessut.) 
Näillä messuilla oli kiva keväinen tunnelma varsinkin puutarhapuolella, jossa suurimman osan ajasta käytin. Kotiin palasin inspiroituneena ja 50 tulppaanin verran kevättä mukanani. Nyt teksi mieli suunnitella tämän väliaikaisen kodin terassillekin jotain, ja varsinkin tulevan talon pihasuunnittelun kanssa pitäisi pian ottaa jonkinlaisia ensiaskeleita. Erityisesti talon pihan suunnittelua silmällä pitäen kiertelin puutarhaosastoa. Vaikka tykkään suunnittelusta, niin puutarhan suhteen on kyllä pakko myöntää osaamattomuutensa, ja ottaa ammattilainen apuihin. Ilmansuuntien ja maaston tuntemus suhteessa kasvivalintoihin ei todellakaan ole erityisosaamisaluettani, vaikka visuaalista näkemystä olisikin. Varsinaiset konkreettiset työt puutarhassa on sitten joskus paljon myöhemmin, mutta suunnitelma olisi hyvä olla olemassa siinä vaiheessa, kun maansiirtokone iskee kauhansa maahan. 
Siihen asti, kunnes kasvien kanssa on kyse puutarhasta ja isommista linjoista, piperrän näiden kukkasteni kanssa. Oikeastaan tuo 50 tulppaanin muhkea kimppukaan ei kyllä tuntunut pipertelyltä. En ensin meinannut edes keksiä niin isoa maljakkoa mihin ne olisivat mahtuneet. Testailin jo että, jos olisinkin laittanut kukat pienempään maljakkoon ja tuon Pariisista tuodun Merci papperikassin sisään. Aika kivat ne siinä olivatkin, mutta löysin lopulta tarpeeksi ison maljakon ja laitoin ne siihen. Tulppaaniit eivät yleisesti yllä ihan lempikukkieni kärkisijoille, mutta tällaisten kerroksellisten lajikkeiden kohdalla olen myyty. Itse istuttamani tulppaanit viime keväänä (täällä) olivat myös kerroksellista lajiketta. Tulppaanien istuttamisesta rohkaistuneena hankin nyt messuilta liljan sipuleita. Saa nähdä onnistunko niiden kanssa, kun nyt tulikin takatalvi, enkä saa niitä ihan heti maahan. 
Tuon kimpun tulppaanien lajiketta en muistanut kysyä. Joka tapauksessa selvästikin tälle lajikkeelle on ominaista pieni ja kerroksellinen kukka. Ne näyttävät minusta ehkä jopa hieman ruusuilta tuossa tiiviissä nipussa. Valikoin messujen tulppaanimerestä juuri tämän kimpun kauniiden pastellisävyjen perusteella. Valitsemani sävyä  oli tietysti jäljellä enää vain yksi kimppu, ja vieläpä vähän kulahtanut sellainen. Sen alkuperäinen suojapaperi oli vähän auennut, ja muutama reunimmainen kukka repsotti vähän nuutuneen oloisena. Meinasin jo hylätä sen, mutta muistin, että tulppaanit yleensä piristyvät kunhan ne tiivissä paketissaan laittaa puoleksi tunniksi veteen. Niin kävi näidenkin kanssa, ja ne ryhdistyivät. Yllätys kuitenkin oli se, että kuvittelin valinneeni ne kaikkein pastellisimmat sävyt, mutta kun kukat oikein ryöpsähtivät auki, suurin osa niistä olikin aika punaisia, kauniita kyllä. 
Ps. Kiittäkää onneanne, että huhtikuun ensimmäisestä päivästä huolimatta en kiusannutkaan teitä pilalla jota suunnittelin. Vai olisitteko kukkien sijaan halunneet kuulla tontin vallanneesta myyräinvaasiosta. :D Itse olen kyllä ollut niin helposti huijattavissa tänään, että kuravettä pitäisi juoda  litratolkulla. Että ei kun hörppimään... :D


4 kommenttia:

  1. No nyt on kyllä niin kauniita tulppaaneja että lähes sanattomaksi vetää! Ja tuo väri, varsinkin vielä noin vähän nupullaan, ihan täydellinen! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!