Kuumailmapallo 1-vuotiskuvaukseen

perjantai 27. helmikuuta 2015
Teimme eilen pienen retken Lempäälään. Pikkumies pääsi salamavalojen välkkeeseen synttäriensä kunniaksi, kun kävimme ihanalla Piritta Lipiäisellä 1-vuotis kuvauksissa. 
Sain joku aika sitten idean kuumailmapallosta kuvausteemaksi/aiheeksi. Piritalta ei löytynyt juuri tarvittavaa rekvisiittaa, vaikka hänellä olisi vaikka mitä muuta kivaa ollutkin. Sovimme, että tuon rekvisiitan tullessani. Keskiviikkona seikkailinkin sitten hankkimassa oikean sävyisiä heliumpalloja. Halusin kuviin keväisen raikkaan tunnelman, joten harmaan ja valkoisen kaveriksi tuli pastellista mintunvihreää ja vaaleansinistä. Myös pikkumiehestä vastasyntyneenä otetuissa kuvissa oli ripaus vanhaa turkoosia, joten valitsin sen sävyn, niin kuvat sopivat sitten myös tarvittaessa yhteen. Tajusin vasta kuvausta edeltävänä iltana, että kori jota olin kuviin suunnitellut ei toiminutkaan tarkoitukseensa. Onneksi Cafe Latte Spiritistä löytyi juuri tarvitsemani kori, ja ihana Leea odotti vielä vähän sulkemisajan yli, että ehdimme korin hakea. Kotona kaivoin vielä tyynyvarastoja, että pieni poika itsekin näkyisi kuvissa. Itse asiassa oli tätä tineK-koria ihastellut joskus kauan aikaa sitten muutenkin, no nyt se tuli hankittua. Korissa tullaan säilyttämään tyynyjä kuvausten jälkeenkin, ellei se päädy lelukoriksi pikkumiehen huoneeseen.
Tämä mami sai vielä päähänsä, että kori aivan ehdottomasti tarvitsee ympärilleen viirit. Tässä kohtaa en kyllä ruvennut millintarkkaan puuhaan, mutta minusta ryppyisestä pellavasta tuli ihan juuri tarkoitukseensa sopivat viirit. Leikkelin ne vain kaappiin jääneestä pellavakankaasta ja ompelin kiinni tähtikuvioiseen nauhaan, joka sekin löytyi käsityötarvikejemmoistani.
Kuvaukset menivät hyvin, joten itse kuvistakin tulee varmasti super söpöjä. Kuvia saatiin niistä jutuista mitä yritettiinkin. Voitte silti varmasti arvata, että olihan siinä omat haasteensa, kun pikkumies kiskoi pallonippua naruista ja minä vieressä varmistin, että koko kori ei menossa kaadu.
Olisi ehkä ollut järkevä odottaa varsinaisia Piritan ottamia kuvia ennen kuin paljastan ideani, mutta olin niin innoissani jo pelkästään tuosta rekvisiitasta, että pakkohan sitä on teille jo vilauttaa. Piritan ottamia hauskoja ja niin ihanan eläviä lapsikuvia (täällä) katsellessa ei voi kuin tulla hymy huulille.

13 kommenttia:

 1. Aivan ihanalta näyttää! Varmasti tuli ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallosta tuli kyllä hauska, kuten toivottavasti kuvistakin. :)

   Poista
 2. Hieno idea! Varmasti saatte pienestä todella ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkumiehellä oli ainakin kuvauksissa hauskaa, joten uskon, että Piritta sai ikuistettua parhaat hetket. :)

   Poista
 3. Ihana idea -tulee varmasti kauniit kuvat <3
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että mikä olisi kuvissa kiva, ja meidän pojalle sopiva. Maailmanvalloittajalle sopiva aihe :) Mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 4. Ihana idea, kuulostaa tosi mainiolta. Varmasti tulee loistokuvia, mutta myös mahtavia muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En malttaisi odottaa, että saadaan kuvat. Onneksi Piritta lupasi, että niitä ei tarvitse ihan hirveän pitkään odottaa. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Pikkumies oli itsekin ihan innoissaan. Nyt kotonakin hän vain haluaisi koko ajan koriin istuskelemaan ja heiluttamaan palloja naruista. :D

   Poista
 6. Kuvista tulee varmasti aivan ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli oli onneksi hyvällä tuulella, joten uskoisin, että vilkaasta innostuneesta liikehdinnästä huolimatta Piritta sai napattua hyvät kuvat. :)

   Poista
 7. Minäkin "fanitan" tuota Pirittaa hänen FB sivuillaan, todella taitavan ja idearikkaan oloinen valokuvaaja 😊 ja tuo sinun ideasi on aivan mainio!!! Ihan varmasti saatte onnistuneita otoksia pikkumiehestänne 😍

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!