Kotimme myynnissä

perjantai 22. elokuuta 2014


Kuvat: Jari Kippola (Imagokuva)

Meidän koti on myynnissä! 
Ja kuinkas tässä oikein näin kävi? Sitä ihan itsekin vähän ihmettelen. Meillä ei todellakaan ollut vielä mitään aikomusta luopua tästä kodista, mutta...

Ystävät taitavat tuntea meidät paremmin kuin me edes itse itsemme. Kun muutimme tähän kotiin väitimme kiven kovaa, että tämä tulee olemaan pitkäaikainen kotimme. Sanoimme, että jos alamme puhumaan jostain remppa- tai rakennusprojektista, niin jonkun täytyy heti palauttaa meidät takaisin maan pinnalle. Monet ystävät naureskelivat jo silloin epäuskoisina, ja ennustivat meidän pian taas keksivän jonkun uuden kivan "pikkuprojektin". Haaveet omakotitalon rakentamisesta ovat aina olleet olemassa, mutta en ole niiden uskonut muuttuvan todeksi niin pitkään kuin Helsingissä (tai pääkaupunkiseudulla) asumme. Jotenkin kummasti löysin kuitenkin itseni seisoskelemassa mahdollisen tontin reunalta, ja visioimassa millaisen talon siihen oikein saisi. Saa nähdä mihin taas tämäkin "ihan jos vaan käydään vähän vilkaisemassa" johtaa. Tällä samaisella uteliaalla avoimella asenteella tähänkin kotiin ninimittäin päädyttiin.

Tämä koti on tullut meille RAKKAAKSI monesta syystä. Pääosin omin käsin tehty remontti saa arvostamaan jokaista kodin nurkaa. On revitty vanhaa tapettia, maalattu, hiottu, naulattu... Ulkona on kannettu vuoria multaa, rakennettu viljelylaatikkoja ja pergolaa, ja tietysti sisustettu intohimolla. Peruskerrostaloon tai rivariasuntoon pääsee aina takaisin, mutta tälläisiä historiallisia kohteita ei kasva joka oksalla. Vanhan talon henki on se, mitä ei saa edes uutta rakentamalla, siksi päätös laittaa kotimme myyntiin ei ollut helppo. Kahdessa vuodessa nämä seinät ovat saaneet todistaa meidän elämää, puhumattakaan niistä yli sadasta vuodesta ennen meitä. Tämä on meidän pikkumiehen ensimmäinen koti. En koskaan unohda sitä maaliskuun aurinkoa, jossa kotimme kylpi, kun toimme pikkumiehen sairaalasta omaan kotiin. Laskimme hänet jättisuuressa toppahaalarissa makuuhuoneen sängylle ja hän nukkui aurinkokylvyssä. Tämä koti on ollut meille monessa mielessä unelmien täyttymys, ja toivon että tämä koti löytäisi sellaiset uudet asukkaat, että se olisi sitä myös heille.

Sen verran järkeä meidän hullujenkin päässä on, että ainakin etäisesti tajuamme, että taloprojekti on ihan eri kokoluokaa kuin isokaan katosta-lattiaan remontti kolmiossa. Kaiken epäröinnin ja jahkailun jälkeen päätimme silti lopulta, että katsotaan nyt sitten kaikki kortit, kun kerran tähän ryhdyttiin.
Jos ette sitä jo rivien välistä lukeneet, niin täytyy myöntää, että näiden kuvien katsominen saa minut liikuttumaan. Unelmia silti riittää, joten vaikka hieman haikein mielin,  niin silti todella innostuneena kerron teille nämä yllättävät uutiset. Pitäkää peukkuja, että uudet asukkaat löytyvät. 

26 kommenttia:

 1. Wau mitä kuvia ja tuo teidän koti on vaan niin mielettömän kaunis ja kaikinpuolin täydellinen! :)

  Meillä on itse asiassa myös oma koti tarkoitus laittaa tässä myyntiin ja mahdollisesti alkaa myös rakentamaa, sillä vastaan ei ole tullut edelleenkäään sitä unelmien omakotitaloa. Pitäisi vaan jostain löytää se ihana tontti, täällä on tosi huonosti ollut tontteja myynnissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä teillekin kodin myyntiin, kun siihen ryhdyttä. Tontin löytäminen voi kyllä olla jankalaa. Meillä olisi tontti tosiaan kiikarissa, mutta saa nähdä miten käy. Niin monta mutkaa vielä matkassa, eikä tietysti pienin tämä nykyisen myyminen. Mukavaa viikoa!

   Poista
 2. Laitahan linkkiä myynti-ilmoitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy ilmoitus: http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/8609445

   Poista
 3. ihana koti teillä :) Pakko kysyä mistä tuo teidän tv-taso on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme juuri laittaneet Kvikin keittiön. Sen vuoden asuntomessuilla oli saman mano-sarjan kaapeista tehty tv-taso olohuoneen puolelle. Bongasimme heti idean ja hankimme siis samaa mallia kaappeja matalana versiona. Tykkään siitä, että kaappi on kiinni seinässä ja siksi alta on helppo siivota ja näkymä on ilmava. Seinään kiinnitetty kaapisto on tietysti pysyvämpi ratkaisu kuin jalallinen.

   Poista
 4. Ai että kuinka ihana! Miten maltatte luopua?? Ymmärsinkö oikein että tontti on siis jo ostettu? Jännää! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Haikeaa kyllä onkin, jos niin käy, että muuto tulee. Tontti on kiikarissa, mutta ei vielä ostettu. On tämä tosiaan jännittävää. Saa nähdä miten tässä käy :)

   Poista
 5. Voi ei, tällaisesta muistojen aarteesta on varmasti vaikea luopua!

  Mekin rakennutimme viime vuonna talon keskelle raskautta ja esikoisvauva-arkea. Se vuosi oli unelmien täyttymys, mutta samalla mielettömän rankkaa aikaa: paljon rankempaa, kuin aiemmin lattiasta kattoon remppaamamme rivarikaksion laitto! Rakentamiseen liittyy niin paljon byrokratian hoitamista ja (materiaali)valintojen tekemistä lyhyen ajan sisään. En olisi kyllä ikinä uskonut ennen rakentamiseen ryhtymistä sanovani jonkun materiaalivalinnan edessä, nukkumattomista öistä väsyneenä ''ihan sama, päätä sinä'' :D

  Me rakennutimme talomme pitkästä tavarasta, omien piirrustusten mukaan ja vaikka meillä oli rakentajat, jäi hommaa tosi paljon vielä itsellekin. Suosittelenkin tästä eteenpäin kaikille valmista talopakettia, niitäkin kun saa nykyisin niin hyvin omien piirrustusten mukaan.

  Nyt aletaan olla vuosi asuttu tässä talossa ja vähitellen kun pihakin alkaa olla jonkinlaisessa kunnossa, alkaa valoa näkyä tunnelin päässä. Ehkä me joskus vielä voidaan vaan istua ja nauttia aikaansaannoksestamme? Mutta silti emme kadu valintaamme. Omakotitalo on juuri tällaisten meidänkaltaisten tekevien ihmisten paikka, jossa hommat eivät tekemällä lopu: aina riittää nikkaroitavaa, korjattavaa, nypittävää, kolattavaa, istutettavaa, pestävää, lakaistavaa, hiekoitettavaa.. <3

  Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla rakennusprojektin läpikäyneen kokemuksista. Projekti on varmasti rankka, mutta toivottavsti silti sen arvoinen. En tiedä osaako sitä koskaan vain olla, kun on puuhastelija on puuhastelija. "Ei työ tekevältä lopu" vai miten sitä sanotaan. No välillä täytyy kyllä vain osata myös nauttia, ja tuohan kuulostaa jo siltä, että teillähän se alkaa jo olla lähellä. :)

   Poista
 6. Kotinne on kyllä ihan mielettömän kaunis! Harvoin tulee vastaan asuntoa, josta voisi sanoa; Tuo on niin upea, etten muuttaisi mitään! :) Mistä tuo keittiön pyöreän pöydän yläpuolella oleva valaisin on? Yritin netistä etsiä, mutta ihan samanlaista ei tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! En tiedä onko ihan vastaavia lamppuja enää myynnissä, mutta silloin kun tuo hankimme, oli niitä myynnissä ainakin Stocmannilla ja K-raudassa.

   Poista
 7. Makuuhuoneen liukuovet näyttävät todella hyvältä. Saanko udella mitä materiaalia ne ovat? Valkoista lasia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkarin kaapit ovat IKEAsta. Ovet ovat puukuitulevyä valkoisella kiiltävällä kalvolla. Meillä oli jo edellisessä kodissa PAX vaatejärjestelmät, ja samalla ovella, mutta leveämpänä. Olemme tykänneet niin paljon juuri tuosta liukuovien pinnasta, että samanlaiset tulevat varmasti vielä seuraavaankiin kotiin. Liukuovet ovat myös olleet kätevät, koska ne eivät vie auetessaan tilaa. Olen tykännyt, kun kaappiin löytyy paljon muuneltavia säilytysjärjestelmiä, niin kaikelle on oma paikkansa.

   Poista
 8. Hei, voitit blogissani olleessa arvonnassa Habitare-liput. Olen laittanut sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista
 9. Niin kaunis tämä vanha kotinne <3

  VastaaPoista
 10. Ihana koti <3 Saitteko jo myytyä? :)

  VastaaPoista
 11. Pakko oli tulla tänne kommentoimaan, kun yllättäen löysin blogisi äsken Pinterestin kautta. Kävin katsomassa (kieltämättä ihan uteliaisuudesta) tuota kotianne silloin kun se oli myynnissä. Täytyy sanoa, että ehdottomasti yksi kauneimmista kodeista, joita olen nähnyt. Aivan upea kertakaikkiaan :) Monesti olen mielessäni huokaillut sen kauneuden vuoksi edelleenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. <3 Hauska kuulla, että olet käynyt katsomassa meidän vanhaa kotiamme. :) Jätimme kyllä palan sydäntämme tuohon asuntoon. Varsinkin lasikuistia on välillä ikävä. Toisaalta nyt haaveemme oman talon rakentamisesta toteutuu.

   Poista
 12. Hei! Pakko kysyä, että mistä tuo valkoinen hylly ruokapöydän päällä on ostettu?😊

  VastaaPoista
 13. Hei! mistä tuo valkoinen hylly ruokapöydän päällä on ostettu?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!