Byredo Pulp: Tuoksu tähän elämänvaiheeseen

lauantai 2. elokuuta 2014


Olen joskus aiemminkin tainnut kertoa, että minulla on herkkä haju/tuoksumuisti. On ihmisiä, jotka käyttävät samaa tuoksua vuodesta toiseen, kun toisilla taas on käytössä yhtä aikaa monta eri tuoksua, erilaisiin tilanteisiin. Luin joskus oopperalaulajasta (harmi en muista nimeä), joka valitsi aina tuoksun jokaiselle eri roolilleen. Kokonaisvaltainen roolityö rakentui siis yhtä lailla myös tuoksusta kuin vaikkapa puvustuksesta. 
Itselläni on käytössä aina kerrallaan vain yksi pullo, jonka yleensä käytän loppuun ihan viimeiseen tippaan. Sen jälkeen siirryn lähes poikkeuksetta uuteen tuoksuun. On ihan vain muutamia tuoksuja, joista olen hankkinut heti uuden pullon, kun edellinen on loppunut. Tästä syystä elämääni on muodostunut erilaisia tuoksuperiodeja, ja käyttämäni tuoksut herättävät voimakkaita muistoja. Esimerkiksi kun aloin 17-vuotiaana seurustella nykyisen aviomieheni kanssa, käytin Ralph Laurenin Polo sport -tuoksua. Siitä tuli minulle ikuisiksi ajoiksi rakkaustuoksu. Merkittäviä tuoksuja on monia. Nyt vauvan kanssa en ensin käyttänyt tuoksua ollenkaan, koska vauva tunnistaa äidin myös luonnollisesta tuoksusta. En kuitenkaan halua, että koko vauva-ajan muistoksi jää puklun ja maidon haju, joten oli aika saada uusi tuoksu. 
Tukholman matkalla ohitin laivan tax free -osaston hajuvesihyllyt kylmän viileästi. Minulla oli nimittäin mielessäni vain Byredopieni parfymeria, ja sen niche-tuoksut. Suomesta tuoksuja ei saa, joten en ollut voinut niitä etukäten nuuhkia, mutta minulla oli kuvauksen perusteella olo, että Pulp saattaisi olla parfyymi, joka saisi paikan tässä ihanassa elämänvaiheessa. Päätimme hankkia miehen kanssa tuoksut toisillemme hääpäivälahjaksi seitsemän naimisissaolovuoden kunniaksi. Kaikki tuoksut ovat unisex-tuoksuja, mutta minusta toiset ovat selvästi enemmän feminiinisiä ja toiset maskuliinisia tuoksuja. Ihan niin kuin aavistelinkin minun valintani oli Pulp. Mieshen valinta oli lopulta Sunday cologne. 
Tukholman matkan jälkeen kotona paketin avaaminen oli elämys. Parfyymi oli pakattu niin kauniisti ja tyylillä sinetöityyn laatikkoon, ja pullo sen sisällä on yksinkertisen kaunis. Tuoksu on nyt ollut minulla matkasta asti käytössä ja olen siihen ihan rakastunut. Olisikohan tässä tuoksussa ainesta kaikkien aikojen toiseksi rakkaus-tuoksuksi, ainakin se tuo jatkossa mieleeni mun miehet sekä pienen että isomman.

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja itselle ajankohtainen: vuosi sitten raskauspahoinvoidessa jouduin jättämään kaikki hajuvedet, koska ne lisäsivät huonoa oloa. Synnytyksen jälkeen taas tuli sellainen olo, etten tarvitse vauvan takia mitään tuoksua, ''äitin tuoksu se paras on'' ;)

  Nyt kun vauvastamme on tullut taapero, käsi on monesti ihmisten ilmoille lähtöä tehdessä hakeutunut tuonne wc:n hajuvesihyllylle, mutta en millään löydä sieltä itselleni mieleistä tuoksua! Kaikki ennen lapsen syntymää ostetut tuntivat liian tuhdeilta ja ronskeilta, niistä tulee sellainen olo, kun olisin lähdössä viihteelle, vaikka aiemmin käytin niitä ihan arkenakin. Bossin Femme on näistä tuoksuistani miedoin, mutta sekin tuntuu arkikäyttöön liian raskaalta.

  Jännä, että nyt mieli halajaa sellaisia kevyitä sporttituoksuja, jota käytin viimeksi, ööö... ehkä ylä-asteikäisenä! Pitäis varmaan lähteä tuoksuostoksille, mutta jos odottelis tuonne jouluun, niin vois pyytää lahjaksi :)

  Btw, harmi, että ympäröivä yhteiskunta tulee koko ajan vaan hajusteettomammaksi, kohta ei voi enää missään pitää luvan kanssa tuoksuja. Meidän työpaikkakin on nykyisin sekä savuton että hajusteeton :/

  -Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät etsimäsi tuoksun. Itselläni oli raskausaikana käytössä Clean -sarjan Skin. Pullolle vain kävi köpelösti, kun pudotin sen kylppärin lattialle. :( Skin tai joku muu sarjan kevyistä tuoksuista voisi raikkautensa puolesta olla sinullekin etsimäsi. Onhan se ymmärrettävää, että toisille tuoksut ovat pahasta, mutta onhab se tylsää, jos koko työpaikka on tuoksuton. Mukavaa elokuuta Lyydia!

   Poista
  2. Hei, kiitti Clean-vinkistä! Pitääpä käydä nuuhkimassa :)

   -Lyydia

   Poista
 2. Mä olen myös samanlainen 'yhden parfyymin tyyppi' :) Ei ole monta pulloa vanhentumassa samaan aikaan, eikä erikseen päivä- tai iltatuoksuja. On niin paljon ihania pikku parfymerioita ympärii maailmaa että laivan/lentokenttien tax freet on todellakin helppo ohittaa :) Byredo<3

  VastaaPoista
 3. Tiedoksi, että näitä ihania tuoksuja ja oheistuotteita saa nykyään Lahdesta, Petit Saint Louis storesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!