Ristiäiset: tunnelmia ja tarjoiluja

torstai 29. toukokuuta 2014

 Kuvat ovat tällä kertaa veljeni ottamia (lukuunottamatta kuvia 4 ja 6)

Kerroinkin eilen ristiäisten kastetilaisuudesta kirkossa. Kasteen jälkeen siirryimme kotiin juhlimaan päivän tähteä. Tähdet toistuivatkin juhlien teemana. Nicolas Vahén isot tähtivuoat sopivat siksi hyvin muffineille ja pienemmät minttusuklaapalloille. Muffineihin näpertelin vielä pienet tähtitikut ja mustikkakakun päälle tähtinauhan, jossa luki pikkumiehen nimi. Näissä käytin samoja tähtiä kuin ristiäiskutsuissaServeteissä tähdet tuntuivat liian jouluisilta, mutta Granitista löysin sopivat servetit, joissa oli suloinen käden kuva. Keväistä ilmettä toi kukat, jotka olivat "hovifloristini" eli serkkuni käsialaa. Tarjoilupöydällä oli niittymäinen isokimppu, ja pyöreällä pöydällä pienempi hortensiakimppu. Pentikin vekki -astiasto riitti suhteellisen hyvin kattaukseen, kun yhdistin siihen pari marokkokulhoa. Lopulta vain muutama lainakuppi tarvittiin.
Kotona juhlat alkoivat iskän sanoilla ja maljan nostolla. Viime kesänä Ranskan matkalta Champagnen alueelta tuodut tuliaissamppanjat ovat raskausaikana säästyneet, ja odottaneet oikeaa hetkeä. Vaikka imettävä mami ei tietenkään vieläkään uskaltanut kuin kastaa kielensä lasissa, niin nyt oli täydellinen hetki nostaa malja pienen poikamme kunniaksi. Samppanjan kaveriksi tarjottiin macarons -leivokset, niin ikään ransalaiseen tapaan.
Maljan jälkeen tarjolla oli erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Tunnelma oli varsin rento, kun ohjelmallinen osuus oli jo takana päib, ja nimikin selvillä. Pikkumies nukkui puheensorinassa jopa pikku päikkärit, että jaksoi sitten taas "edustaa". 
Tarjottavista vaniljaiset macarons -leivokset tilasin konditoriosta, mutta kaikki muut tarjottavat oli itse tehtyjä. Pikkumiehen täti teki suolaiset piirakat, äitini muffinit ja kakun, jonka koristetennareista teille jo kirjoittelinkin. Mies teki lihapullat, ja minä minttusuklaapallot ja mustikkajuustokakun. Pikkumiehen mummilta toivoin jonkinlaisia tähtipikkuleipiä, niin ikään teemaan sopien. Toiveeni toteutui moninkertaisena, kun hän oli leiponut kahdenlaisia tähtiä ja vielä kahdet täytepikkuleivätkin. Äitini tuli apuihin järjestelyissä, ja hänen kanssaan teimme kaikki loput tarjottavat. Herkkuja oli niin paljon, että kutsuin ystäviä rääpiäisiin vielä seuraavalla viikolla. 
Tässä vielä koko ristiäismenu:

Suolaiset:
Lihapullat
Kreikkalaistyyppinen suolainen piirakka
Hedelmäinen vihreäsalaatti
Perunasalaatti
Pestopastasalaatti
Lohirieskarullat

Makeat:
Tennarikakku
Mustikkajuustokakku
Tähtimuffinssit
Minttusuklaapallot
Kanelitähdet
Karpalotäytekeksit
Suklaapikkuleivät
Sitruunaiset pikkuleivät
Vaahtokarkkitikut


10 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää♥ Ihan todella herkunnäköiset tarjottavat! Ja nuo servetit, ihanat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle herkkusuulle juhlien parhaita puolia on aina herkut! Näissä juhlissa sai pyyhkiä suunsa käteen ;)

   Poista
 2. Suloiset nuo servetit! Itselläkin nimenantojuhla suunnitteilla, niin on kiva katsella millaisia juhlia muilla on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on siis kiva suunnitteluvaihe meneillään. Juhlien järjestäminen on kyllä mukavaa. Servetit oli kyllä hauskat :)

   Poista
 3. Ihastuttavan ja todella houkuttelevan näköistä! Kiinnitin itsekin heti huomiota noihin servetteihin - voiko suloisempia ollakaan!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hankin servetit jo odotusaikana, kun en voinut vastustaa :)

   Poista
 4. Kauniilta näyttää, pitää metsästää noita servettejä kanssa, sopii hyvin lastenjuhliin kun perinteiset Cars-jutut ei kiinnosta... :) ihanat kimput saitte myöskin, ensimmäinen kuva on todella kaunis. x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo servetit sopii tosiaan hyvin muihinkin lastenjuhliin. :)

   Poista
 5. Oi, miten kauniin näköisesti olitte saaneet kaiken esille ja kertakaikkisen ihanat nuo kämmenservetit... täytyy toden totta käydä kurkkaamassa, vieläkö niitä mahtaisi olla Granitissa...meilläkin ensi vuoden alkupuoliskolla nämä ajankohtaisia asioiya ja eikös sitä sanota, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin joku aika sitten servettejä oli vielä Granitissa. :) Oikeasti kannattakin kyllä suunnitella etukäteen. Alkuajat vauvan kanssa on kuitenkin niin hektistä, että kaikki työ mikä on tehty jo etukäteen on plussaa. :) Onnellista odotusaikaa sinulle! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!