Käsityökärpänen

torstai 31. lokakuuta 2013
Täällä on taas jokasyksyinen käsityökärpänen puraissut. 
Oli ihan pakko päästä neulomaan jotain. Kaivoin esiin puikot (ehdottomasti puiset) ja harmaan ison muhkean langan, ja aloin neuloa. Aluksi en oikein edes tiennyt mitä teen, mutta tästä taitaa tulla talvinen tyynynpäällinen. Sen sijaan, että ompelisin päällisen kiinni, taidan laittaa siihen puunapit, niin sisätyynyn saa tarvittaessa poiskin. 
Olen aina tehnyt käsitöitä, mutta vasta toissa talvena palautin kouluajoilta mieleen, miten villasukka tehdään. Hurahdan helposti, ja sukkia syntyikin sitten talven aikana aika monet. Vinkkinä siis muillekin, että helppo perusvillasukan ohje löytyy 7 veljestä -langan vyötteestä, sillä pääsin itse alkuun. Youtube on tietysti myös täynnä ohjeita esim. erilaisisten silmukoiden tekemiseen. Jos virtuaaliapu ei kelpaa, lähipiiristä tai sukulaisista saattaa löytyä joku intohimoinen sukantekijä, joka mielellään auttaa. Itse olen saanut sukan tekemiseen parhaat vinkit mummaltani, ja hän on kyllä ehdottomasti myös parasta neulontaseuraa.
Kun neuloo tällaista helppoa sileää neuletta kuin tässä tyynynpäällisessä, ei tarvitse ylimääräistä ajatella. Opiskeluaikana meitä hurahti neulomiseen melkein koko vuosikurssi. Sanotaankin, että aivot työstävät asioita paremmin, kun kädet saavat jotain helppoa tekemistä. Minä ainakin allekirjoitan tämän. Tämä työ on niin helppotekoinen, että voin varmasti pian näyttää millainen tyynystä tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!