Kodinhoitohuone eli `kodari`

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

 

 


Joskus jonkun sisustuslehden pääkirjoituksessa perättiin myös pikkuasuntoihin kunnollisia ratkaisuja vaatehuoltoon. Toimittaja oli sitä mieltä, että kokoontaitettavat pyykkitelineet voisivat olla saman tien vaikka betonilla lattiaan valettuja, koska käytännössä ne joka tapauksessa ovat paikallaan koko ajan. Kun pyykit saa kerättyä pois, on aina jo uudet tulossa. Harmi, että en enää muista mistä lehdestä tämän aikoinaan luin, mutta se jäi mieleeni, koska allekirjoitan tuon täysin.
Edellisissä kodeissamme varsinaista tilaa vaatehuollolle ei ole ollut, joten ehdin haaveilla kodinhoitohuoneesta pitkään. Tätä kotia rempatessa halusimme siis ehdottomasti paikan pyykkirumballe. Nykyisin kodinhoitohuonetta kutsutaan meillä tuttavallisemmin `kodariksi`. Kodari rakennettiin varastotilana olleeseen eteismäiseen pikkuhuoneeseen. Se ei ole järin suuri, ja suunnitteluvaiheessa vaati tarkkaa mittailua ja mallailua, että kaikki saatiin sopimaan. Huone on kuitenkin ollut todella kätevä. Kaikki säilytystila on todella tullut tarpeeseen. Kodarista on kulku ulos, joten pyykit voi kesällä kantaa suoraa ulos kuivumaan. On myös kätevää, että kuratassuisen koiran voi viedä tassupesulle kylppäriin kodarin eikä valkoisen puulattian kautta. Parasta kodarissa on kuitenkin se, että pyykkiteline ei aina nökötä keskellä makuu- tai olohuonetta. Valitsimme pikkuruiseen kodinhoitohuoneeseen seinään kiinnitettävät pyykkitelineet, jotka voi tyhjinä laittaa kasaan ja taas tarpeen vaatiessa avata. Olen järjestyksen ihminen, enkä halua, että kodinhoitohuoneestakaan tulee paikka, jossa pyykkikasat tulevat jo ovella vastaan tai johon kaikki ylimääräinen roina aina kannetaan. Siksi halusin, että pyykit saa piiloon koreihin kaappiin, ja että työtasoa on riitävästi, että pyykit saa helposti viikattua. Kiireisten viikkojen jälkeen tilanne tietysti usein näyttää välillä jo uhkaavalta. Silloin, kun muut asiat menevät tärkeysjärjestyksessä pyykkivuoren yli on kiva, että oven voi vain sulkea 'pois silmistä, pois mielestä' -periaatteella. Oven takana odottavasta pyykkishowsta ei voi kuitenkaan syyttää tilan toimivuutta, vaan ihan itseään (tai kiireitään).

2 kommenttia:

  1. Hei! Kaunis kodari teillä. Minkä verran seinään kiinnitettävät telineet kestävät painoa? Pikkupyykkiä vai ihan isompaakin? Entä mistä ostitte ne ja mitä kokoa teillä olevat on? Pahoittelut kysymystulvasta, mutta aihe on juuri nyt ajankohtainen ja telineet ostoslistalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kestävät painoa, kunhan vain seinässä on kunnon rakenteet (koolaukset), johon ruuvit kunnolla uppoavat. Itse teline kyllä kestää. Meillä on kuivattu esim. farkkuja ja viimeksi myös pari istuintyynyä vaakatasossa. Muistaakseni nämä on hankittu Bauhaussilta, ja koko vaihtoehtoja oli muutama. Olisikohan nuo meidän telineet ehkä noin metrin leveät. Toivottavasti tästä oli apua, ja sopivat löytyvät teillekin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!