Merci

torstai 18. heinäkuuta 2013

Pariisin karttaani oli merkitty ISOLLA ruksilla osoite 111, Boulevard Beaumarchais.
Osoitteesta löytyy kaikkien sisustajien mekka Merci. Merci on 2009 perustettu ainutlaatuinen konseptiliike, jonka tuottoa suunnataan hyväntekeväisyyteen Madagaskarilaisten lasten hyväksi. Tuotevalikoima on laaja kattaen sisutustavaraa, huonekaluja, astioita, muotia, koruja... 
Liikkeen lisäksi 1800-luvun tehdasrakennukseen rakennettuun kokonaisuuteen kuuluu myös mm. kirjakahvila ja ravintola. Etukäteen olin kuullut myös pienestä elokuvateatterista, mutta siihen en kyllä paikan päällä törmännyt. Tämä paikka oli pakko päästä kokemaan. Inspiroiva paikka se tosiaan olikin.
Kausittain vaihtuvien nimekkäiden suunnittelijoiden ja taiteilijoiden kädenjälki näkyy Mercillä. Mercin tunnusmerkkinä sisäpihalla oleva Fiat ja aulatilat saavat aina silloin uuden lookin. Tällä kertaa autoa koristi minimalistisesti vain valkoiset katkoviiivat, mutta sisällä odotti värikkäämpi tunnelma. Vuorossa oli tällä kertaa taiteilija-graafikko Vahram Muratyan, jonka Paris versus New York -kuviin olin aiemmin törmännyt eksyttyäni hänen blogiinsa. Vastakkain tai ehkä paremminkin rinnakkain asetettuina molempien kaupunkien eri puolet tulevat oivaltavasti esiin. Muratyan kirja lähti tietysti mukaan. Kotiin olisi halunnut tuoda vaikka mitä, mutta matkalaukkun koko oli harmillinen rajoittava tekijä. Onneksi Mercillä on nykyisin myös nettikauppa.











Kuva: paris vs nyc

Kuva: paris vs nyc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!