keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Vinkkejä kesän juhliin


Juhlientäyteinen kevät on vauhdissa, vai uskaltaisiko jo sanoa, että kesä? Koko viikolle on luvattu upeaa säätä, joten mitä sitä kesä-sanan käyttöä panttaamaan.
Meillä on tapana sisustusbloggaajien kesken, että joka kuukausi joku meistä heittää toisille haasteen. Tässä kuussa Inspired by love blogin Sanna haastoi meitä kertomaan parhaat vinkkimme onnistuneiden juhlien järjestämiseen.
Haaste tuli sopivasti, koska minähän lupasin teille, että palaan vielä kerran Helmivillakko kukkaworkshopin tunnelmiin Kukka workshop ja Puutarhamainen kimppu -postausten jatkeeksi, ja juurikin juhlavinkkien kanssa.
Poimin siis teille ihan konkreettisia kukka- ja kattausvinkkejä Helmivillakon inspiroimana, ja samalla päädyin pohtimaan mistä onnistuneet juhlat vähän syvällisemmin ajateltuna minusta lopulta syntyvät. 


Kokoa läheiset pitkän pöydän ääreen

Helmivillakon workshopin päätti illallinen pitkän pöydän ääressä. Miten tuo pitkä pöytä voikin olla niin juhlava näky ja mikä upea päätös päivälle. Pienikin juhlanaihe on hyvä syy koota ihmisiä saman pöydän ääreen. Pitkä pöytä Italiassa viiniköynnösten keskellä on se mielikuva joka ensimmäisenä tulee mieleen. Vaikka Suomen kesäsäät ovat arvaamattomat, niin ehkä olisi riskin arvoista kattaa tällainen näky joskus ulos täälläkin. Realistinen puoli minussa sanoo, että pitkä pöytä toimii vain suhteellisen pienissä juhlissa, mutta suuruudenhullu minussa taas visioi, miten mahtava näky olisikaan suuren joukon täyttämä melkein loputon pöytä. Katsokaa mikä upea juhlava toteutus, vaikkapa puutarhassa lkaarteleva pöytä on. Nauti suunnittelusta ja valmisteluista

Kuulun niihin ihmiseen, jotka nauttivat juhlien järjestelystä melkein yhtä paljon kuin itse juhlista. Itse juhla on tietysti kohokohta, mutta koska juhlapäivä menee aina niin nopeasti, tykkään fiilistellä juhlia jo suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa. Tämän yritän pitää aina mielessä siinäkin kohtaa, kun valmistelut eivät etene tai tulee yllättäviä mutkia matkaan. Juhlien järjestämisenkin kuuluu olla kivaa.Inspiroidu teemasta

 Valitsen oikeastaan aina juhliin jonkinlaisen teeman. Valitsen teeman usein sen mukaan millaista tunnelmaa juhliin haluan. Teeman ei tarvitse tarkoittaa mauttomuutta. Lastenjuhlissa teema voi olla vaikka leikkisä sirkus, kun taas tyttöjen illassa rentouttava Spa & sauna.
Helmivillakon tyylinen vintagehenkisyys toimii täydellisesti juuri kesäjuhlissa. Vintage-teeman toteuttamiseenkin vain pinterest on rajana, jos teemalle antaa pikkusormen, mutta aina voi valita myös maltillisemman toteutustavan ja silti saada aikaan myös jotain upeaa. Workshopin illallispöydän kattauksessakin oli oikeastaan ihan vain muutamia elementtejä, kukat, kynttilät ja astiat.
Kun koristeeksi valitsee kukkia, on materiaali itsessään niin kaunis, että ei voi mennä pieleen. Kukistahan voi tehdä vaikka koko juhlien teeman kotonakin, niin kuin itsekin tein viime kesänä, kun järjestin meillä blogisiskoille kukkiva kesäpäivä juhlat.
Vintage-henkiseen juhlaan sopii vähän rustiikkiset elmentit. Tämän kattauksen kukista seuraavassa kohdassa vielä tarkemmin, mutta sanottakoon niistä jo tässä, että vintage-tyylissä sammuneet sävyt toimivat kauniisti, erityisesti vanha roosa.
Varsinkin suuremmalle vierasmäärälle on yleensä käytännöllistä hankkia papeperiservetit, kun harvan kaapista löytyy kovin suurta määrää samanlaisia kankaisia. Kiva idea ja yksityiskohta Helmivillakon kattauksessa oli kankaasta leikatut servietit. Kun valitsee kankaan, joka ei liian helposti lähde purkautumaan, niin huolittelematon reuna on vain kaunis yksityiskohta.
Erilaiset, mutta yhtenäiset kukka-asetelmat

Kukka-asetelmien ei tarvitse kaikkien olla samanlaisia, kunhan niitä yhdistää jokin elementti.
Tästä kattauksesta tuli heti ihan eri tavalla kiinnostava, kun asetelmat olivatkin kaikki hieman erilaisia keskenään. Samanlaiset astiat ja yhtenäinen värimaailma riittivät hyvin yhdistäväksi tekijäksi. Minä ihastuin ovaaliin ja rönsyilevään tyyliin, jolla kimpunkin toteutin, ja aika runsas tuli pöytäasetelmastanikin. Nämä pöytäasetelmat toteutettiin tekniikalla, jossa astiaan mytätään kananverkkoa, ja kukat pujotellaan sen joukkoon astiaan. Helppo tapa saada asetelmasta runsas. Kesällä asetelman voi toteuttaa myös luonnonkukista. 

Helpot. mutta maukkaat ja näyttävät tarjoilut

Olisin ehkä elänyt kaikella tällä pelkällä sielun ravinnolla vaikka viikon, mutta aina vain parempaa, kun saimme myös ihan oikeaa ruokaa ja vielä yhden tärkeän aistin mukaan elämykseen. 
Juhlatarjoiluissa luotan yleensä varmoihin makuihin, jotka toimivat eri-ikäisille. Yritän ideoida sellaisia tarjoiluja, että voin valmistella ne pitkälle jo etukäteen. Juhlista kun on kyse, minusta on myös tärkeää, että ruoka on visuaalista ja kauniisti esillä. Rakastan ruokaa, mutta en itse ole mikään intohimoinen kokki. Juhlien kanssa saatan kuitenkin aina vähän innostua. Käykin monesti niin, että pöydästä löytyy aika paljon kaikenlaista. Tässäkin teema auttaa kuitenkin pysymään ruodussa. Oikeasti muutamallakin hyvin valitulla tarjottavalla pärjää. Kukkaworkshopissa tässä oli onnistuttu hyvin. Pari ruokaisaa salaattia ja suolainen piirakka sekä suklaamoussejälkkäri toimivat juuri sopivana kevyenä illallisena.


Tärkeintä on ihmiset ja tunnelma

Kevät ja kesä on täynnä juhlanaiheita, ja onnistuneiden juhlien resepti voi vaihdella paljonkin. Yksiäkään juhlia ei kuitenkaan ole ilman ihmisiä ja heidän yhdessä luomaa tunnelmaa. Joskus ex-tempore järjestetyt juhlat voivat olla ne kesän hauskimmat, ja toisaalta varsinkin isompien juhlien kohdalla huolellinen suunnittelu on monesti paikallaan ja juhlahetki sen myötä herkkä ja merkityksellinen. Lopulta on aivan sivuseikka oliko juhlakakun reuna kolhittu tai hajosiko sukkahousut, kun päättää, että aikoo nauttia juhlista. Tällä asenteella juhlat yleensä onnistuvat, vaikka kaikki ei menisi ihan suunnitelmien mukaan. Niistähän ne hauskat tarinatkin syntyvät.

Kiitos Helmivillakolle inspiraatiosta ja Sannalle haasteesta. Kuun lopussa Sanna sitten kokoaa bloggaajien vinkkejä yhteen, joten lisää juhlainspiraatiota kannattaa sitten käydä lukemassa sieltä.
Nautitaan kesän pienistä ja suurista juhlista!


TallennaTallenna

4 kommenttia:

 1. Aewan ihania kukka-asetelmia ❤️ Itsekin olen aina haaveillut pitkästä pöydästä ja tulevaisuuden mökille olen sellaisen suunnitellutkin. Mutta ihan sama millainen pöytä...tärkeintä on seura ja iloinen puheensorina.

  Aurinkoista viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kukka-asetelmista tuli niin kauniita. Voi, pitkä pöytä mökillä kuulostaa ihanalta. Olen silti samaa mieltä, että tunnelma ei lopulta ole kiinni pöydästä eikä mistään muustakaan ulkoisesta asiasta. Ihmiset tekevät juhlan. Ihanaa kesää!❤️

   Poista
 2. I truly love your blog.. Excellent colors & theme. Did you develop this site yourself?
  Please reply back as I'm looking to create my own blog and
  would like to find out where you got this from or exactly
  what the theme is named. Thanks!

  VastaaPoista
 3. Hi! I've been following your website for some time now and finally got the courage to go ahead and give you
  a shout out from Houston Texas! Just wanted to tell you keep up the good work!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!